Bij dit recept kiezen we voor shared dining. Het goedgevulde bord met pistachemeringue met kersen zet je in het midden van de tafel en vervolgens kan iedereen pakken wat hij/zij wil. Hoe leuk is dat? Het is het lekkerste als de kersen nog een beetje warm zijn wanneer je het serveert!
Tip: maak je dit recept in het kersenseizoen, gebruik dan verse kersen. Ontpit deze dan bij stap 1.
Meringue is een luchtig en zoet baksel, gemaakt van opgeklopt eiwit en suiker. Het is veelzijdig en kan worden gebruikt als basis voor desserts of als decoratie. Er zijn drie soorten meringue: Franse, Italiaanse en Zwitserse. Franse meringue wordt rauw opgeklopt en daarna gebakken. Italiaanse meringue, gestabiliseerd met warme suikersiroop, is perfect voor taarten zoals citroen-meringuetaart. Zwitserse meringue wordt au bain-marie verwarmd en is ideaal voor een stevige structuur. Meringue kan in allerlei vormen en smaken worden gemaakt, van knapperige schuimpjes tot zachte toppings. Het is een prachtig, licht element dat een feestelijk tintje geeft aan elk dessert.
Meringue kan je verwerken in tal van (na)gerechten en baksels! Wat dacht je van deze citroen meringue taart? Lekker fris, supermooi om te zien en het belangrijkste: ook nog eens ontzettend lekker! Als dessert zijn deze meringues met rood fruit een aanrader. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig en na een half uurtje bereidingstijd neemt de oven het werk van je over. Ideaal toch?
Wil je een heerlijk kerst recept serveren als dessert? Ga voor deze lemon cheesecake ‘mess’. Makkelijk om te maken, het kost je weinig tijd én de toetjes zijn voor te bereiden. Precies wat je wilt voor een druk kerstdiner!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment