Meringue Met Rood Fruit 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Meringues met rood fruit

Ben jij ook zo dol op meringue? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je klaarstaan: meringues met rood fruit. Tijdens de zonnige dagen is dit recept hét perfecte dessert! Ga in de ochtend al aan de slag met de meringues, dan kan je het meenemen als toetje voor een picknick in het zonnetje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept meringues met rood fruit

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 100°C boven- en onderwarmte. Doe de eiwitten in een kom en klop stijf met een mixer op middelhoge stand. Voeg beetje bij beetje de suiker, het zout en de maïzena toe en klop net zo lang tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Dit duurt ongeveer 10 min. Meng het vanille-extract erdoor.
2
Schep de meringue met twee eetlepels in gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in elk hoopje een kuiltje met de achterkant van een lepel. Schuif de meringues voor 2 uur in de oven. Zet na 2 uur de oven uit en doe de deur van de oven een stukje open. Laat ze nu in 2 uur helemaal afkoelen.
3
Schep de jam in het kuiltje van de meringue en garneer met de frambozen en aardbeien

Wat is meringue precies en hoe maak je het?

Meringues zijn lichte, luchtige zoetigheden gemaakt van stijfgeklopt eiwit en suiker, die vervolgens langzaam worden gebakken totdat ze knapperig en droog zijn. Ze kunnen zowel in kleine, individuele porties als in grotere vormen worden gemaakt en worden vaak gebruikt als onderdeel van desserts zoals pavlova en schuimgebakjes.

Het maken van meringue is helemaal niet zo moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om verse eieren te gebruiken, deze kunnen makkelijker worden opgeklopt tot stijve pieken. Verder is het belangrijk om schone en vetvrije kloppers en kommen te gebruiken. Wanneer je kom al een klein beetje vet of vies is, kunnen de eiwitten al niet meer stijf worden geklopt. Voegt tijdens het kloppen beetje voor beetje de suiker toe. Wanneer je de suiker geleidelijk toevoegt aan het eiwit, voorkom je dat de eiwitten slap worden. Als laatste tip is het belangrijk om de eiwitten niet over te kloppen. Wanneer je te lang gaat kloppen, kunnen de eiwitten korrelig worden en kunnen ze helaas niet meer gebruikt worden.

Hoe lang kan je meringue bewaren?

Heb je meringue gemaakt, maar heb je wat over? Bewaar het in een luchtdichte trommel en op een koele en droge plek. Meringue is namelijk erg gevoelig voor vocht. Komt er al een klein beetje vocht bij de meringue, dan worden ze zacht. Bewaar de versgebakken meringue maximaal 5 dagen in de trommel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?