Ben jij ook zo dol op meringue? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je klaarstaan: meringues met rood fruit. Tijdens de zonnige dagen is dit recept hét perfecte dessert! Ga in de ochtend al aan de slag met de meringues, dan kan je het meenemen als toetje voor een picknick in het zonnetje!
Meringues zijn lichte, luchtige zoetigheden gemaakt van stijfgeklopt eiwit en suiker, die vervolgens langzaam worden gebakken totdat ze knapperig en droog zijn. Ze kunnen zowel in kleine, individuele porties als in grotere vormen worden gemaakt en worden vaak gebruikt als onderdeel van desserts zoals pavlova en schuimgebakjes.
Het maken van meringue is helemaal niet zo moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om verse eieren te gebruiken, deze kunnen makkelijker worden opgeklopt tot stijve pieken. Verder is het belangrijk om schone en vetvrije kloppers en kommen te gebruiken. Wanneer je kom al een klein beetje vet of vies is, kunnen de eiwitten al niet meer stijf worden geklopt. Voegt tijdens het kloppen beetje voor beetje de suiker toe. Wanneer je de suiker geleidelijk toevoegt aan het eiwit, voorkom je dat de eiwitten slap worden. Als laatste tip is het belangrijk om de eiwitten niet over te kloppen. Wanneer je te lang gaat kloppen, kunnen de eiwitten korrelig worden en kunnen ze helaas niet meer gebruikt worden.
Heb je meringue gemaakt, maar heb je wat over? Bewaar het in een luchtdichte trommel en op een koele en droge plek. Meringue is namelijk erg gevoelig voor vocht. Komt er al een klein beetje vocht bij de meringue, dan worden ze zacht. Bewaar de versgebakken meringue maximaal 5 dagen in de trommel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment