Schepijs Pecan Karamel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Schepijs pecan-karamel

Pecan en karamel zijn een heerlijke combinatie in schepijs! De knapperige, nootachtige smaak van pecannoten contrasteert goed met de romige, zoete karamel. Samen zorgen ze voor een heerlijke smaakbeleving die zowel zoet als hartig is. En het is helemaal niet moeilijk om te maken! Wanneer ga jij aan de slag met dit schepijs recept?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept schepijs pecan-karamel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 15min
Kookmodus
1
Klop de slagroom stijf. Voeg de gecondenseerde melk, karamelsaus en het vanille-extract toe en spatel voorzichtig door elkaar.
2
Hak de pecannoten fijn en mix door het mengsel. Bekleed een cakevorm of bak met bakpapier en stort hier het mengsel in. Zet voor 6 uur in de vriezer.
3
Schep het ijs op een ijshoorntje en serveer direct.

Heerlijke ijsjes om de zomer mee door te komen

Wij kunnen niet wachten op de zonnige dagen! Zo’n zomerse dag waarbij je eigenlijk klaagt dat het te warm is, maar waar je al lang op hebt moeten wachten. Op deze dagen trakteren wij onszelf maar al te graag op een zoete lekkernij in de vorm van een ijsje. Het is verfrissend, brengt verkoeling en het is gewoonweg lekker! Zo is dit recept voor schepijs met de smaak pecan-karamel zo’n ijsje dat je wilt proberen. Tip: ga er in de ochtend mee aan de slag, dan kan je halverwege de middag al genieten van een ijshoorntje met een bolletje pecan-karamel ijs. Dit zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine is ook een heerlijk recept om te maken. Met maar 5 ingrediënten creëer je al een lekker ijssmaakje, namelijk vanille met gezouten karamel.

Zijn de aardbeien nog in het seizoen? Ga dan eens aan de slag met deze frisse aardbeienijsjes! Deze ijsjes zijn heerlijk met sappige verse aardbeien en na 10 minuten bereiden schuif je ze de vriezer in. Je moet minimaal 6 uur wachten, maar geloof ons: het wachten wordt beloond met een goddelijk ijsje. Dit recept is ook erg leuk om met de kinderen te maken. Ben je dol op sundae? Maak dan eens je eigen sundae met witte chocolade en framboos! Het favoriete ijsje van menig ijsliefhebber maak je namelijk heel gemakkelijk zelf. Deze variant is lekker fris, zacht van smaak en zomers dankzij de frambozen en witte chocolade. Wat ons betreft het perfecte dessert.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via