Wist je dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt om zelfgemaakt roomijs te maken? De truc bestaat uit het toevoegen van gecondenseerde melk, die de vorming van ijskristallen tegengaat. In dit recept laten we zien hoe makkelijk het is, en voegen we ook nog wat gezouten karamel toe. Want dat maakt immers alles lekkerder!
Tip: houd eventueel een beetje van de zelfgemaakte karamelsaus apart voor de presentatie.
Een bak ijs uit de supermarkt is al overheerlijk, maar hoe leuk én lekker is het om je eigen ijs te maken? Het zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine in dit recept laat zien hoe gemakkelijk het kan zijn. Na 15 minuutjes schuif je de bak ijs de vriezer in om op te stijven en na minimaal 4 uur kan je er al van genieten. Ideaal om het ijs een dag van tevoren alvast klaar te maken, zodat het lekker lang kan opstijven! Naast dit roomijs met gezouten karamel, kan je thuis natuurlijk aan de slag met veel meer verschillende smaken. Wij zetten 3 verfrissende ijsrecepten op een rijtje voor jou:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment