Zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine met gezouten karamel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine met gezouten karamel

Wist je dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt om zelfgemaakt roomijs te maken? De truc bestaat uit het toevoegen van gecondenseerde melk, die de vorming van ijskristallen tegengaat. In dit recept laten we zien hoe makkelijk het is, en voegen we ook nog wat gezouten karamel toe. Want dat maakt immers alles lekkerder!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine met gezouten karamel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de ahornsiroop samen met het vanille-extract, het zout en 80 ml van de slagroom in een steelpannetje. Laat 6 min. inkoken op medium vuur. Laat afkoelen tot een stroperige karamelsaus.
2
Klop de overige slagroom met de elektrische mixer tot stijve pieken. Spatel er zonder druk uit te oefenen het blikje gecondenseerde melk door tot alles gelijkmatig vermengd is.
3
Stort de helft van het roommengsel in het bakblik. Voeg de karamel toe en verdeel de karamel met een prikker in het ijs. Voeg het overige roommengsel toe en dek het blik strak af met plasticfolie.
4
Plaats het bakblik minstens 4 uur in de diepvries. Plaats het ijs voor serveren eerst 10 min. in de koelkast om het perfect zacht te laten worden.

Tip: houd eventueel een beetje van de zelfgemaakte karamelsaus apart voor de presentatie.

De activiteit voor deze zomer: zelf ijs maken!

Een bak ijs uit de supermarkt is al overheerlijk, maar hoe leuk én lekker is het om je eigen ijs te maken? Het zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine in dit recept laat zien hoe gemakkelijk het kan zijn. Na 15 minuutjes schuif je de bak ijs de vriezer in om op te stijven en na minimaal 4 uur kan je er al van genieten. Ideaal om het ijs een dag van tevoren alvast klaar te maken, zodat het lekker lang kan opstijven! Naast dit roomijs met gezouten karamel, kan je thuis natuurlijk aan de slag met veel meer verschillende smaken. Wij zetten 3 verfrissende ijsrecepten op een rijtje voor jou:

  • Witte chocolade-kersenijs: met maar 4 ingrediënten maak jij thuis gemakkelijk dit heerlijke en romige ijs. IJs dat heerlijk romig én zoet is, wat wil je nog meer? Bereid het ijs voor en laat het vervolgens ’s nachts goed opstijven in de vriezer. Kan je er de volgende dag heerlijk van gaan genieten!
  • Bramen cheesecake ijs: ben je dol op een stukje cheesecake? Maak dan dit bramen cheesecake ijs! De touch van de cheesecake wordt toegevoegd doordat het ijs bestrooid wordt met koekkruimels.
  • Vanille-ijs met gekarameliseerde pecannoten en gekruid himalayazout: met dit heerlijk dessert maak je gegarandeerd indruk op jouw gasten! De smaak van het vanille-ijs is heerlijk in combinatie met de olijfolie, het himalayazout en de pecannoten. Bij dit ijs lik je je vingers af!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via