Pannenkoeken Basisrecept Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Basisrecept pannenkoeken

Klaar voor een trip down memory lane? Maak dan deze klassieke pannenkoeken. Met dit basisrecept verzeker je jezelf van een rondje nostalgisch genieten, alsof je weer bij oma en opa mag aanschuiven. Beter kan toch niet?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept basisrecept pannenkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe de gesmolten boter samen met de melk, eieren, bloem, vanillesuiker en het zout in de blender en mix tot een glad beslag.
2
Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en gebruik een keukenborsteltje om een beetje van de zonnebloemolie over de bodem te verdelen.
3
Bedek de bodem met een dunne laag van het beslag. Bak geduldig tot je gaatjes ziet in de bovenkant van de pannenkoeken en tot de randjes knapperig worden en loskomen van de pan. Draai de pannenkoek dan pas om en bak ook de andere kant. Herhaal dit voor de rest van het beslag, je pan telkens bestrijkend met wat nieuwe zonnebloemolie.

Overheerlijke pannenkoeken

Eén van onze guilty pleasures is én blijft toch wel pannenkoeken. Je kan ze kant-en-klaar in de supermarkt kopen, aan de slag gaan met een pak pannenkoekenmeel uit de supermarkt óf ze helemaal zelf maken zoals in dit recept. Probeer maar, wij zijn benieuwd wat je het lekkerst vindt!

Wanneer je eenmaal het basisrecept voor pannenkoeken gemaakt hebt, kan je ze natuurlijk beleggen met alles wat jij lekker vindt. Ben jij team zoet of team hartig? Je kan er uiteraard ook voor kiezen om tijdens het bakken al wat heerlijke ingrediënten toe te voegen. Denk aan ontbijtspek, kaas of appel.

De lekkerste pannenkoeken recepten

Naast dit basisrecept, vind je op Eatertainment nog veel meer heerlijke recepten voor pannenkoeken. Wij zetten een aantal van onze all time faves op een rijtje:

  • Bananenpannenkoeken: start jouw dag met een goed ontbijt en maak bananenpannenkoeken! De pannenkoekjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken en geven je de hele ochtend een verzadigd gevoel. Wij kiezen ervoor om ze af te toppen met plakjes banaan en maple syrup.
  • Crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus: pannenkoeken als dessert, waarom niet? Dit pannenkoeken recept is een echte Franse klassieker en wij begrijpen heel goed waarom ze dit in Frankrijk zo lekker vinden!
  • Hartige Koreaanse vispannenkoek: dit recept bewijst dat je van pannenkoeken ook heel goed een hartige avondmaaltijd kan maken. Door bruisend water toe te voegen wordt de pannenkoek lekker luchtig. Lekker met garnalen, bosui en wortel julienne!

Luchtige American pancakes met rood fruit: American pancakes mogen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Deze pannenkoekjes zijn vaak wat dikker en enórm luchtig. Top af met aardbeien, bramen, munt en honing en het genieten kan beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?