Pompoen pannenkoeken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken zijn een heerlijke herfstige twist op de klassieker. Met een vleugje pumpkin spice kruiden en de fluffy textuur zijn ze perfect voor het ontbijt in het weekend of voor een uitgebreide zondagsbrunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Pompoen pannenkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Voeg de pompoenpuree, eieren, pumkpin spice kruiden, tarwebloem, 50 ml ahornsiroop en melk toe aan een mengkom. Meng dit met een garde tot een egaal pannenkoekenbeslag.
2
Verhit 15 gr ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur. Schenk een deel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai de pannenkoek om zodra er bubbels in het beslag ontstaan. Herhaal tot het beslag op is.
3
Serveer de pompoen pannenkoeken met de overige ahornsiroop en de overige ongezouten roomboter.

De lekkerste pannenkoeken recepten

Of je het nu maakt voor het ontbijt, als een lunch recept of gewoon voor de lekker; pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Je kan het ook heel gemakkelijk maken als recept voor het avondeten en je kan eindeloos variëren met de toppings én de vulling. De lekkerste recepten voor pannenkoeken zetten wij voor je op een rijtje:

  1. Altijd goed: een basisrecept pannenkoeken. Met klassieke pannenkoeken heb je een goede basis om het verder compleet te maken. Ga jij voor een pannenkoek met wat stroop en poedersuiker of beleg je de pannenkoek met kaas?
  2. Ga voor een twist en maak deze Marokkaanse msemmen met honing. Dit typische Marokkaanse ontbijt bestaat uit boterige dikke pannenkoeken, afgetopt met honing, extra boter en geserveerd met een warm kopje gezoete muntthee.
  3. Heb je overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er pannenkoeken mee! Bananenpannenkoeken zijn lekker zoet en het is ook nog een onwijs makkelijk recept. Wil je ze iets vullender maken? Maak dan havermout-banaan pannenkoekjes.
  4. Pannenkoekencake: komen er meerdere mensen lunchen? Maak dan deze pannenkoekencake! De smaak en structuur is die van een pannenkoek, terwijl het de vorm heeft van een cake. Lekker met stroop en geschaafde amandelen on top.
  5. Pannenkoeken traybake: je bent vast en zeker bekend met de hartige traybakes voor het avondeten, maar wist je dat je het ook gemakkelijk zoet kan maken? Deze pannenkoeken traybake is daar een voorbeeld van! Met vier verschillende smaakcombinaties zit er voor ieder wat lekkers tussen.

 

Of je nu gaat voor een klassieke pannenkoek of voor een twist, met pannenkoeken kan je alle kanten op. Lekker voor ieder moment van de dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?