In samenwerking met:
Pannenkoekentaart Met Mango En Kokos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pannenkoekentaart met mango en kokos

Een feestelijke dag op de planning staan? Maak eens deze pannenkoekentaart met mango en kokos! De pannenkoekentaart bouw je op door een pannenkoek in te smeren met zelfgemaakte limoenslagroom en te beleggen met gebakken mango en dit te herhalen tot de taart compleet is. Wat een plaatje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pannenkoekentaart met mango en kokos

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Mix de eieren, bloem, zout en halfvolle melk met de handmixer tot een egaal beslag.
2
Verwijder de schil en pit van de mango’s en snijd deze in plakken van 1 cm.
3
Rasp de schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), halveer en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in dunne plakjes. Klop de slagroom met de limoenrasp, klop-fix en ½ van de suiker stijf in de keukenmachine.
4
Verhit een pan van 20 cm doorsnede met boter en schep er een soeplepel van het beslag in. Bak de pannenkoek in 5 min. goudbruin. Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om. Herhaal dit totdat het beslag op is.
5
Verhit een andere pan met de olijfolie en bak de mango 3 min. op hoog vuur. Voeg na 1 min. de overige en het limoensap toe.
6
Verdeel een deel van de limoenslagroom en mango over één pannenkoek en leg hier een andere pannenkoek op. Herhaal dit zodat er een stapel ontstaat en de pannenkoeken op zijn. Houd 2 el limoenslagroom en 3 plakjes mango apart.
7
Verdeel de overige limoenslagroom over de pannenkoekentaart en garneer met de poedersuiker, overige mango, limoenschijfjes, witte chocoladevlokken en kokoschips.

Tip: zijn er geen mango’s verkrijgbaar? Vervang deze dan door banaan en bak mee in het pannenkoekenbeslag.

De lekkerste pannenkoeken maak je heel gemakkelijk zelf!

Kan jij geen genoeg krijgen van pannenkoeken? Dan hebben wij nog veel meer lekkere pannenkoek recepten voor je klaarstaan! Onze favorieten zetten we hieronder op een rijtje:

  • Een écht klassiek recept voor pannenkoeken mag natuurlijk niet ontbreken. Met dit basisrecept voor pannenkoeken kan je alle kanten op. Je kan de pannenkoeken bakken en beleggen met (poeder)suiker of stroop, maar je kan het beslag ook gebruiken om er pannenkoeken met appel, kaas of spek van te maken. Maar net wat jij lekker vindt!
  • Jouw dag starten met pannenkoeken of ervan genieten tijdens de lunch? Kies voor deze bananenpannenkoeken! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, wat natuurlijk ideaal is. Bak de pannenkoekjes en top ze af met plakjes banaan en maple syrup. Variëren? Kies als topping voor andere soorten fruit.
  • Wil je graag extra eiwitten binnenkrijgen? Dan zijn deze eiwitrijke pannenkoeken met kwark Ze zijn snel gemaakt, waarna jij jouw dag goed kan starten met een eiwitrijk ontbijt!
  • Heb je al eens gehoord van crêpes suzette? Dit is een heerlijk zoet dessert afkomstig uit Frankrijk. Deze crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus zijn heerlijk als afsluiter van een diner. Om ze te maken maak je eerst pannenkoekenbeslag, waar je hele dunne pannenkoekjes (crêpes) van maakt. Dit serveer je vervolgens met sinaasappel-karamelsaus. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via