Msemmen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Marokkaanse msemmen met honing

Zeg je boterige dikke pannenkoeken met laagjes, dan zeg je msemmen: een typisch Marokkaans ontbijt. Superlekker met wat honing, extra boter en met een kopje gezoete muntthee.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept marokkaanse msemmen met honing

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Meng de bloem met de semolina, de suiker en het zout in de mengkom van de keukenmachine en roer met een lepel door elkaar. Plaats de deeghaak op de keukenmachine. Meng het lauwwarme water met de gist. Laat de deeghaak draaien en voeg het water met de gist beetje bij beetje toe.
2
Laat 10 à 15 min. kneden tot een glad, soepel deeg. Haal de deegbal uit de keukenmachine en laat 15 min. rusten in een kom. Sluit af met een schone theedoek.
3
Bestrijk de deegbal met een laagje van de plantaardige olie en maak balletjes van het deeg ter grootte van een golfbal. Bedek ze met folie en laat 15 min. rusten.
4
Smelt 70 gr van de boter in een kommetje en voeg hier de overige plantaardige olie aan toe.
5
Stretch elk balletje en rek uit tot een dun deeglapje. Wrijf in met het boter-oliemengsel en vouw 1/3 verticaal naar binnen langs links en doe hetzelfde met de rechterkant tot je een lang strook hebt. Vouw nu de bovenste helft naar onder zodat een vierkant lapje ontstaat. Rol dit met behulp van een deegroller uit tot een plattere, vierkante pannenkoek en bedek met meer van het boter-oliemengsel. Herhaal dit proces tot het deeg op is.
6
Verhit een pan op middelhoog-vuur en bak de msemmen aan beide kanten goudbruin. Serveer met honing en de overgebleven boter.

Heerlijke gerechten uit de Marokkaanse keuken

Ontdek op Eatertainment de rijke en kruidige keuken van Marokko met deze heerlijke gerechten! Van een lekkere stoofpot tot een vegetarische soep, in deze keuken zijn alle recepten vol van smaak. Of je nu iets feestelijks op tafel wilt zetten of gewoon zin hebt in een lekker recept, voor elke gang en gelegenheid is er wel een Marokkaans gerecht te vinden!

Ga je aan de slag met een 3-gangen diner? Ga dan eens voor een romige Marokkaanse soep. Kies bijvoorbeeld voor de harira, een geurige Marokkaanse soep met kikkererwten en linzen. De verschillende kruiden en specerijen maken van deze soep een heerlijk, warm gerecht, vol van smaak. Liever soep voor het diner? Ga dan eens voor deze rode linzensoep met Ras el Hanout, een goedgevulde maaltijdsoep boordevol vezels door de linzen.

Voor het diner is deze couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen ontzettend lekker om te maken. De kip marineer je in ras el hanout, wat letterlijk betekent ‘het beste van de winkel’. Dat belooft een heerlijke maaltijd te worden met smaakvolle en malse kip. Ook lekker: Marokkaanse stoofpot met abrikozen. Sowieso zijn ze in de Marokkaanse keuken dol op abrikozen en verwerken ze deze vrucht in allerlei soorten gerechten, zo ook in deze stoofpot. Door de ras el hanout is de stoofpot lekker kruidig, terwijl de zoete abrikozen een mooie tegenhanger vormen. Liever een gerecht waarbij de oven het meeste werk voor je doet? Ga dan voor deze Marokkaanse ovenschotel met aubergine. Na 15 minuten bereiding schuif je de ovenschotel de oven in en na 15 minuten haal je hem er weer uit. Een smaakvolle maaltijd vol met geuren en kleuren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?