Zeg je boterige dikke pannenkoeken met laagjes, dan zeg je msemmen: een typisch Marokkaans ontbijt. Superlekker met wat honing, extra boter en met een kopje gezoete muntthee.
Ontdek op Eatertainment de rijke en kruidige keuken van Marokko met deze heerlijke gerechten! Van een lekkere stoofpot tot een vegetarische soep, in deze keuken zijn alle recepten vol van smaak. Of je nu iets feestelijks op tafel wilt zetten of gewoon zin hebt in een lekker recept, voor elke gang en gelegenheid is er wel een Marokkaans gerecht te vinden!
Ga je aan de slag met een 3-gangen diner? Ga dan eens voor een romige Marokkaanse soep. Kies bijvoorbeeld voor de harira, een geurige Marokkaanse soep met kikkererwten en linzen. De verschillende kruiden en specerijen maken van deze soep een heerlijk, warm gerecht, vol van smaak. Liever soep voor het diner? Ga dan eens voor deze rode linzensoep met Ras el Hanout, een goedgevulde maaltijdsoep boordevol vezels door de linzen.
Voor het diner is deze couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen ontzettend lekker om te maken. De kip marineer je in ras el hanout, wat letterlijk betekent ‘het beste van de winkel’. Dat belooft een heerlijke maaltijd te worden met smaakvolle en malse kip. Ook lekker: Marokkaanse stoofpot met abrikozen. Sowieso zijn ze in de Marokkaanse keuken dol op abrikozen en verwerken ze deze vrucht in allerlei soorten gerechten, zo ook in deze stoofpot. Door de ras el hanout is de stoofpot lekker kruidig, terwijl de zoete abrikozen een mooie tegenhanger vormen. Liever een gerecht waarbij de oven het meeste werk voor je doet? Ga dan voor deze Marokkaanse ovenschotel met aubergine. Na 15 minuten bereiding schuif je de ovenschotel de oven in en na 15 minuten haal je hem er weer uit. Een smaakvolle maaltijd vol met geuren en kleuren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment