Sinterklaas rocky road blondie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Sinterklaas rocky road blondie

Sinterklaas, wie zoet is krijgt lekkers! Ken jij de blondie al? Dit is het zusje van de brownie, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is de lekkernij niet op basis van witte chocolade. De blondie wordt smeuïg door boter en basterdsuiker. Met deze sinterklaas variant steel je zeker de show.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Chocoladetopping
Toppings
Keukenbenodigdheden

Recept sinterklaas rocky road blondie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
1u 55min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180˚C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de bakvorm in met olie en bekleed met bakpapier.
2
Meng het bakmeel met het zout. Mix in een andere kom de boter zacht met een mixer. Voeg de suiker toe en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Voeg dan de eieren een voor een toe samen met het vanille extract. Voeg het bakmeel met zout toe en mix 2 min. op lage snelheid.
3
Hak de hazelnoten grof en snijd de kruidnoten doormidden. Spatel de hazelnoten en 75 gram van de kruidnoten door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de blondie 20 tot 30 min. in de oven. De binnenkant mag nog wat vochtig zijn. Laat volledig afkoelen.
4
Hak voor de chocoladetopping de witte chocolade in grove stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de gehakte chocolade. Voeg speculaaskruiden toe en spatel het geheel 5 tot 10 min. door, totdat de structuur wat dikker en stroperiger wordt.
5
Voor de chocoladetopping: hak de witte chocolade in grove stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de gehakte chocolade. Voeg speculaaskruiden toe en spatel het geheel 5 tot 10 min. door, totdat de structuur wat dikker en stroperiger wordt.
6
Snijd de chocoladekruidnoten doormidden en snijd de taaitaai in blokjes. Smeer de chocoladetopping over de bovenkant van de blondie en verdeel de overige kruidnoten en de toppings erover.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via