Sinterklaas rocky road blondie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Sinterklaas rocky road blondie

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Chocoladetopping
Toppings
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
1u 55min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de bakvorm in met olie. Mix het bakmeel met het zout.
2
Mix in een andere kom de boter zacht met de mixer. Voeg de suiker toe en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Voeg dan de eieren een voor een toe samen met het vanille extract. Voeg het bakmeel met zout toe en mix 2 min. op lage snelheid.
3
Hak de hazelnoten grof en snijd de kruidnoten doormidden. Spatel de hazelnoten en 75 gram van de kruidnoten door het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de blondie 20 tot 30 min. in de oven. De binnenkant mag nog wat vochtig zijn. Laat volledig afkoelen.
4
Snijd de chocoladekruidnoten door de helft en snijd de taaitaai in blokjes. Zet apart voor later.
5
Voor de chocoladetopping: hak de witte chocolade in grove stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de gehakte chocolade. Voeg speculaaskruiden toe en spatel het geheel 5 tot 10 min. door, totdat de structuur wat dikker en stroperiger wordt.
6
Smeer de chocoladetopping over de bovenkant van de blondie en verdeel de overige kruidnoten en de toppings erover.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Sarah
Jennifer van Eatertainment
M
Jennifer van Eatertainment
M
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Ovengerechten
Gebak
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via