Sinterklaas pannenkoekentaart

Ook al vieren we het heerlijk avondje dit jaar in kleine kring, deze taart komt zeker op! Leuk om vooraf met de kinderen de pannenkoeken te bakken en de taart al op te bouwen, zodat je ’s avonds de taart alleen nog maar hoeft te decoreren met de pepernoten.

NiveauBeginner

Voorziet in10 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 pak pannenkoekenmix
 2 tl koek- en speculaaskruiden
 800 ml halfvolle melk
 3 eieren
 1 tl zonnebloemolie
 350 gr gemengde chocolade kruidnoten
 250 gr mascarpone
 250 ml slagroom
 2 el suiker
 1 zakje vanillesuiker
Keukenbenodigdheden
 Mengkom
 Handmixer of garde
 Hakmolen
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Doe de pannenkoekenmix met de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg al roerend de helft van de melk toe. Mix met een mixer of garde al roerend 3 eieren 1 voor 1 door het beslag. Voeg de rest van de melk toe en mix opnieuw tot een glad beslag ontstaat.

2

Verhit de olie in een koekenpan en laat het beslag dun uitlopen. Bak de pannenkoeken in 2-3 min aan iedere zijde goudbruin. Laat de pannenkoeken afkoelen. Er gaan ongeveer 12 pannenkoeken uit het beslag

3

Hak 250 gr van de pepernoten fijn in een hakmolen. Doe mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot het mengsel stevig wordt. Schep de gemalen chocolade pepernoten voorzichtig in twee delen door het roommengsel.

4

Besmeer alle pannenkoeken met het pepernotenroommengsel en stapel ze op elkaar. Decoreer vlak voor het opdienen de taart met de overige chocolade pepernoten, om te voorkomen dat de pepernoten zacht worden.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pak pannenkoekenmix
 2 tl koek- en speculaaskruiden
 800 ml halfvolle melk
 3 eieren
 1 tl zonnebloemolie
 350 gr gemengde chocolade kruidnoten
 250 gr mascarpone
 250 ml slagroom
 2 el suiker
 1 zakje vanillesuiker
Keukenbenodigdheden
 Mengkom
 Handmixer of garde
 Hakmolen
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe de pannenkoekenmix met de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg al roerend de helft van de melk toe. Mix met een mixer of garde al roerend 3 eieren 1 voor 1 door het beslag. Voeg de rest van de melk toe en mix opnieuw tot een glad beslag ontstaat.

2

Verhit de olie in een koekenpan en laat het beslag dun uitlopen. Bak de pannenkoeken in 2-3 min aan iedere zijde goudbruin. Laat de pannenkoeken afkoelen. Er gaan ongeveer 12 pannenkoeken uit het beslag

3

Hak 250 gr van de pepernoten fijn in een hakmolen. Doe mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot het mengsel stevig wordt. Schep de gemalen chocolade pepernoten voorzichtig in twee delen door het roommengsel.

4

Besmeer alle pannenkoeken met het pepernotenroommengsel en stapel ze op elkaar. Decoreer vlak voor het opdienen de taart met de overige chocolade pepernoten, om te voorkomen dat de pepernoten zacht worden.

Sinterklaas pannenkoekentaart

Bekijk ook deze mini koek-taartjes met kruidnoten! Lekker voor bij het Sinterklaas ontbijt.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.