Dit recept laat zien dat je met weinig ingrediënten al een smaakvol en voedzaam gerecht op tafel zet! Door te kiezen voor volkorenpasta, krijg je gemakkelijk meer vezels binnen. Voeg hierbij paprika en broccoli toe en natuurlijk Parmezaanse kaas om de pasta compleet te maken.
Parmezaanse kaas is een pasta uit de omgeving van Parma in Italië. Daar heeft de kaas zijn naam dan ook aan te danken! Het is een harde kaas die we veel terugzien in Italiaanse gerechten, bijvoorbeeld als topping op romige risotto recepten, maar ook als topping voor pizza recepten of je favoriete pasta pesto recept. De smaak van Parmezaanse kaas is vrij pittig en krachtig van zichzelf. Die smaak komt doordat de kaas een lange rijpingstijd heeft van minimaal 12 maanden. Parmigiano Reggiano, een Parmezaanse kaas soort, rijpt meestal tussen de 20 en 24 maanden en is dus nog krachtiger van smaak.
Omdat Parmezaanse kaas een vrij herkenbare smaak heeft, is het belangrijk om te weten bij wat voor gerechten je het kan gebruiken. Geen zorgen, dat zijn er veel! Denk aan lekkere lunch recepten zoals een klassiek broodje carpaccio of een broodje rosbief boordevol lekkers en makkelijke ovenschotels zoals deze heerlijke gnocchi alla Sorrentina en smaakvolle en snelle aspergegratin, een typisch gerecht voor een zomerse dag.
Ook in lasagne recepten mag een beetje Parmezaanse kaas niet ontbreken. Zo is deze romige lasagne carbonara, een verrassende twist op de klassieke pasta carbonara, niet compleet met wat Parmezaanse kaas on top. Wil je iets nieuws op tafel zetten? Kies dan eens voor deze zoete aardappel gratin, een heerlijk zoete aardappel recept mét Parmezaanse kaas. Het is een heerlijk bijgerecht dat past bij elke maaltijd. Of je nu gaat voor vis, vlees of vegetarisch, deze zoete aardappel gratin maakt het geheel compleet.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment