In samenwerking met:
Spaghetti Half Volkoren Met Gehaktballetjes LR
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spaghetti Half Volkoren met gehaktballetjes

Deze makkelijke pasta met gehaktballetjes is een moderne versie van het Italiaanse recept voor ‘maccheroni alla polpette’, in Amerika beter bekend als ‘spaghetti and meatballs’. Door te kiezen voor half volkoren spaghetti, is het gerecht gelijk wat voedzamer! Het resultaat? Een heerlijk gerecht voor het hele gezin!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Spaghetti Half Volkoren met gehaktballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de Spaghetti Half Volkoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.
2
Snijd de courgette in blokjes en pluk de blaadjes van de tijm. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes. Voeg de courgette en tijm toe. Doe de Sugocasa Erbe bij de gehaktballetjes en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
3
Schep de spaghetti door de saus. Verdeel de pasta met de gehaktballetjes over de borden en top af met de Parmezaanse kaas.

Ontdek de rijke smaken van Italiaanse recepten

De Italiaanse keuken staat wereldwijd bekend om zijn smaakvolle gerechten en eenvoudige bereidingen en is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’! Van verse pasta tot romige risotto en geurige lasagne; Italiaanse recepten brengen het beste van Italië naar je bord. Het geheim? Verse ingrediënten en een vleugje passie.

Een klassieker die niet mag ontbreken is pasta pesto. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie van pasta en zelfgemaakte pesto – een mix van basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie – brengt de smaken van de Italiaanse keuken tot leven. Voor wie houdt van comfort food is lasagne een uitstekende keuze. Deze makkelijke ovenschotel bestaat uit lagen van romige bechamelsaus, rijke tomatensaus, groenten of vlees en gesmolten kaas. Een favoriet voor jong en oud!

Ook risotto is een iconisch Italiaans gerecht. De smeuïge rijstschotel kan op talloze manieren worden bereid, bijvoorbeeld met paddenstoelen, zeevruchten of een vleugje saffraan voor een gouden tint. Naast deze klassiekers zijn er tal van andere gerechten die de Italiaanse keuken rijk is. Denk aan gnocchi, gemaakt van aardappelen, of een eenvoudige maar smaakvolle pizza Margherita met verse tomaat, mozzarella en basilicum.

Wat Italiaanse recepten zo bijzonder maakt, is hun veelzijdigheid. Je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak en wat je in huis hebt. Of je nu een uitgebreid diner wilt maken of een snelle maaltijd op tafel wilt zetten, de Italiaanse keuken biedt altijd inspiratie. Laat je verleiden door de eenvoud en authenticiteit van Italiaanse gerechten en breng een stukje Italië naar je eigen keuken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via