Gemarineerde spruitjes uit de oven op een bedje van zoete aardappelpuree en geserveerd met pittige chorizo en rozemarijn. Perfect voor bij het kerstdiner. Geen fan van spruitjes? Je kan de marinade ook gebruiken bij paprika, wortel of courgette.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept spruitjes uit de oven
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kontjes van de spruitjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes 8 min. Snijd ondertussen de chorizo in kleine stukjes.
2
Ris de blaadjes van de helft van de takjes rozemarijn en pel en pers de knoflook. Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, limoensap, knoflook, rozemarijn en voeg peper en zout toe naar smaak.
3
Leg de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de 2/3 van de chorizo en besprenkel met de marinade. Bak 25 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar. Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 min. gaar. Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de warme melk toe aan de aardappelen samen met de boter. Stamp het geheel tot een gladde puree.
5
Serveer de spruitjes op de aardappelpuree en garneer met de rest van de chorizo en de rozemarijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment