Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kontjes van de spruitjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes 8 min. Snijd ondertussen de chorizo in kleine stukjes.
2
Ris de blaadjes van de helft van de takjes rozemarijn en pel en pers de knoflook. Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, limoensap, knoflook, rozemarijn en voeg peper en zout toe naar smaak.
3
Leg de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de 2/3 van de chorizo en besprenkel met de marinade. Bak 25 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar. Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 min. gaar. Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de warme melk toe aan de aardappelen samen met de boter. Stamp het geheel tot een gladde puree.
5
Serveer de spruitjes op de aardappelpuree en garneer met de rest van de chorizo en de rozemarijn.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.