steak au poivre
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak au poivre

Steak au poivre, oftewel pepersteak, is een gerecht dat rechtstreeks uit de Franse bistro komt. Dit heerlijke Franse vlees heeft een korst van peper wat zorgt voor een rijke smaakexplosie. We serveren het met broccoli en bloemkool uit de oven en goudbruine opgebakken aardappelen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept steak au poivre

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Haal het vlees één uur voor gebruik uit de koelkast en de verpakking. Dep het vlees droog.
2
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen doormidden en kook in ongeveer 10 min. beetgaar.
3
Snijd ondertussen de bloemkool en broccoli in roosjes. Plaats op een, met bakpapier beklede, bakplaat en besprenkel met 1/2 van de olijfolie. Kruid de bloemkool met knoflookpoeder, tijm en paprikapoeder. Kruid de broccoli met peper, zout en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Plaats de bakplaat ongeveer 20 min. in de oven.
4
Giet de aardappelen af. Verhit 1/2 van de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin. Voeg peper en zout toe voor extra smaak. Kruid het vlees goed in met peper aan beide zijden.
5
Verhit in een andere pan de resterende olijfolie en een beetje roomboter en bak het vlees bruin op hoog vuur. Keer het vlees regelmatig om. Bak het vlees verder gaar in ongeveer 5 min. op laag vuur. Vergeet niet de zijkanten van het vlees goed mee te bakken. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
6
Voeg de crème fraîche, de roomboter en het vleesfond toe aan de pan en laat het even koken.
7
Snijd het vlees in dunne plakjes. Serveer het vlees op een bord en voeg de saus met crème fraîche toe. Serveer het vlees samen met de aardappelen, bloemkool en broccoli.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
AGV
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via