Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Broccolisteak met aardappelpartjes en limabonen

Deze broccolisteaks zijn het perfecte vegetarische alternatief voor een stukje vlees of vis! De steaks bakken we mooi goudbruin met smaakmakers als gerookte paprikapoeder en knoflook en serveren we met gebakken aardappelpartjes en frisse limabonen. Een heerlijk AVG’tje met een twist!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrdiënten

Recept broccolisteak met aardappelpartjes en limabonen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ½ van de olijfolie, het uienpoeder en wat peper en zout. Mix door elkaar en schuif voor 20 min. in het midden van de oven.
2
Snijd de broccoli over de lengte in plakken, zodat je 2 platte ‘steaks’ krijgt. Besprenkel beide kanten met de overige olijfolie, het gerookte paprikapoeder en wat peper en zout. Wrijf de kruiden goed in.
3
Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broccolisteaks met de knoflook in 4 min. per kant goudbruin.
4
Hak ondertussen de peterselie fijn. Pers het sap uit de citroen en doe samen met de peterselie, limabonen en wat peper en zout in een kom. Mix door elkaar.
5
Verdeel de aardappelen, broccolisteaks en limabonen over de borden en serveer met de srirachamayonaise.

De lekkerste steaks gemaakt van groenten

Hoewel je bij een steak waarschijnlijk aan zo’n flink stuk vlees denkt, is niets minder waar! Met groenten maak je namelijk heerlijke steaks die geheel vegetarisch zijn. Hiervoor is het het makkelijkst om te kiezen voor een grote groente zoals broccoli of bloemkool, want hier kan je grote plakken ‘steak’ uitsnijden. Ideaal om met groenten een steak te maken, want het is gelijk een gezonder recept om te maken. Het lekkerste is om je groentesteak te marineren met diverse kruiden. Zo maken we de broccolisteaks compleet met gerookte paprikapoeder en bakken we het in knoflook voor extra veel smaak.

Deze bloemkoolsteaks zijn ook zeker aan te raden! We serveren er een heerlijk salade recept bij gemaakt van linzen, babyspinazie, rode ui, citroensap en olijfolie. De bloemkool grillen we in de grillpan waardoor de natuurlijke zoetheid van de groente vrijkomt. Vervolgens marineren we de bloemkoolsteaks met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en gemalen komijn. Hierdoor worden ze heerlijk van smaak! Ook met aubergine kan je heerlijke steaks maken. Onze tip: gemarineerde aubergine steak met bulgur salade. De aubergine zuigt als een spons de marinade op, waardoor het lekker sappig en vol van smaak blijft. Serveer daarbij een frisse bulgur salade met granaatappelpitjes, tomaat en een zelfgemaakt yoghurtsausje en het gerecht is compleet!

Met rode kool maak je ook lekkere steaks! Zo is deze rode kool steak met zoete aardappelpuree, linzen en gefrituurde peterselie onwijs lekker én het ziet er ook nog eens hartstikke feestelijk uit. Of wat dacht je van portobello steaks met een puree van limabonen? Een gerecht boordevol groenten waarbij de rijke smaak van de limabonenpuree en de umami smaak van portobello perfect samenkomt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?