Ga voor een bordje vol groen met deze sappige lamskoteletten! We serveren het vlees met krieltjes en groene asperges in een zelfgemaakte groene doperwtenpesto. Zo geef je je dagelijkse AVG’tje een lekkere twist.
Hoewel lam niet vaak wordt gegeten, is het hartstikke lekker vlees! Het is sappig en wanneer je het goed bakt ook goed mals. Lamsvlees wordt ook vaak gezien als een ware delicatesse die we voornamelijk in het voorjaar eten, vaak met Pasen. Men denkt dat het bereiden van lamsvlees lastig is, maar integendeel! Wie biefstuk kan bakken, kan ook lamsvlees bakken. Of je nu een karbonade in de pan gooit of een lamskotelet, het idee is hetzelfde. Laat het vlees eerst rustig op kamertemperatuur komen en bak het vervolgens met diverse smaakmakers of wat peper en zout.
In dit recept maken we de lamskoteletten compleet met krieltjes, groene asperges en een zelfgemaakte groene doperwtenpesto. Wil je een andere variant proberen? Ga dan eens voor lamskotelet met zoete tomaatjes en een zelfgemaakte aardappel-mesclunpuree op basis van aardappelen, mesclun (bladgroenten) en crème fraîche. Een verrassend, maar lekker recept! Ook lekker: lam met hasselback aardappelen en salade. De lamskoteletten toppen we af met een frisse salsa verde en serveren we met hasselback aardappelen en tomatensalade.
Naast makkelijke AVG recepten voor het avondeten kan je met lamsvlees ook variëren. Zo gaan we in dit recept voor een kruidige orzo met lamskoteletten. Lekker met veel verse kruiden en feta! Of maak een kruidige lamsragù met tomatencouscous. Klinkt lastiger dan het is, want dit is een makkelijk recept om te maken!
Benieuwd naar meer gerechten met lam? Ontdek al onze lamsvlees recepten of zoek specifiek naar lamskotelet en je krijgt heerlijke, gevarieerde recepten die je helpen met het beantwoorden van de meest gestelde vraag ‘Wat eten we vandaag?’.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment