Print opties

Sluiten

Steak au poivre

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Haal het vlees één uur voor gebruik uit de koelkast en de verpakking. Dep het vlees droog.
2
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen doormidden en kook in ongeveer 10 min. beetgaar.
3
Snijd ondertussen de bloemkool en broccoli in roosjes. Plaats op een, met bakpapier beklede, bakplaat en besprenkel met 1/2 van de olijfolie. Kruid de bloemkool met knoflookpoeder, tijm en paprikapoeder. Kruid de broccoli met peper, zout en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Plaats de bakplaat ongeveer 20 min. in de oven.
4
Giet de aardappelen af. Verhit 1/2 van de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin. Voeg peper en zout toe voor extra smaak. Kruid het vlees goed in met peper aan beide zijden.
5
Verhit in een andere pan de resterende olijfolie en een beetje roomboter en bak het vlees bruin op hoog vuur. Keer het vlees regelmatig om. Bak het vlees verder gaar in ongeveer 5 min. op laag vuur. Vergeet niet de zijkanten van het vlees goed mee te bakken. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
6
Voeg de crème fraîche, de roomboter en het vleesfond toe aan de pan en laat het even koken.
7
Snijd het vlees in dunne plakjes. Serveer het vlees op een bord en voeg de saus met crème fraîche toe. Serveer het vlees samen met de aardappelen, bloemkool en broccoli.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.