avg karbonade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

AVG met karbonade

Samen met Chefke Luc hebben we weer een topper van een recept gemaakt: AVG met karbonade! Een AVG-maaltijd staat bij de meeste mensen misschien wel wekelijks op het menu, dus des te leuker is het natuurlijk om hierin te kunnen afwisselen. Voor deze AVG-maaltijd gaat Chefke Luc voor een combinatie van witte én groene asperges met malse karbonade en de perfect gebakken krieltjes. Wacht niet langer en zet deze overheerlijke maaltijd vandaag nog op het menu!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

AVG met karbonade

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en pers uit. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Meng de krieltjes met 2/3 van de olijfolie, knoflook en rozemarijn en bestrooi met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 30 min. in de oven.
2
Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de harde onderkant van de witte en de groene asperges. Verwarm een grote koekenpan met 2/3 van de roomboter en bak de witte asperges 5 min. Voeg de groene asperges toe en bak 3 min. mee.
3
Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de peterselie fijn. Breng de asperges op smaak met peper en zout en blus af met het citroensap. Voeg de slagroom en de peterselie toe. Laat kort indikken, dit duurt ongeveer 2-3 min.
4
Verwarm een andere koekenpan met de overige olijfolie. Verdeel wat zout over de karbonades en bak één kant mooi bruin op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 2 min. Draai de karbonades om, voeg de overgebleven roomboter en wat zwarte peper toe en laat de karbonades 5 min. per kant bakken op laag- tot middelhoog vuur. Let goed op dat het vlees niet te donker wordt.
5
Haal het vlees uit de pan. Voeg de mosterd en bouillon toe aan de pan en kook kort in zodat het aanbaksel loskomt. Zo ontstaat een heerlijke jus.
6
Verdeel de karbonades met de jus, krieltjes en asperges over de borden en serveer direct.

Het klassieke AVG’tje in een modern jasje

Veel van ons zijn er waarschijnlijk groot mee geworden: een overheerlijk AVG’tje! Aardappelen, vlees en groenten in tal van verschillende combinaties. Chefke Luc gaat in zijn recept voor malse karbonades gecombineerd met witte én groene asperges en perfect gebakken krieltjes. Maar wist je dat je een AVG-maaltijd op ontzettend veel verschillende manieren kan maken? Waar men vroeger vaak koos voor gekookte aardappelen, wordt dit tegenwoordig niet meer heel vaak gedaan. Vandaag de dag zie je gebakken aardappelen/krieltjes, aardappelkroketjes, aardappelpuree of zelfs hasselback aardappelen voorbijkomen. Eindeloos mee te variëren!

Een variant op de echte klassieker is bijvoorbeeld ook deze bloemkoolpuree met pittige gehaktballen. We serveren het met gebakken aardappelpartjes en dat maakt de AVG-maaltijd compleet. Ben je gek op biefstuk? Probeer dan eens deze biefstuk met pesto en burrata. Een luxer AVG’tje en zeker in combinatie met de pesto en burrata ontzéttend lekker.

Wanneer je qua vlees eens iets anders wilt dan normaal, kan je bijvoorbeeld kiezen voor venkelsaucijs of lamskoteletten. Dit gerecht voor venkelsaucijs met gebakken krieltjes en lauwwarme salade staat al in 25 minuten op tafel en is daardoor perfect voor een drukke dag. Ook lekker: lamskoteletten met groene asperges en doperwtenpesto. Door de gebakken krieltjes en groene asperges te combineren met de zelfgemaakte doperwtenpesto, wordt het een heerlijk geheel.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?