Samen met Chefke Luc hebben we weer een topper van een recept gemaakt: AVG met karbonade! Een AVG-maaltijd staat bij de meeste mensen misschien wel wekelijks op het menu, dus des te leuker is het natuurlijk om hierin te kunnen afwisselen. Voor deze AVG-maaltijd gaat Chefke Luc voor een combinatie van witte én groene asperges met malse karbonade en de perfect gebakken krieltjes. Wacht niet langer en zet deze overheerlijke maaltijd vandaag nog op het menu!
Veel van ons zijn er waarschijnlijk groot mee geworden: een overheerlijk AVG’tje! Aardappelen, vlees en groenten in tal van verschillende combinaties. Chefke Luc gaat in zijn recept voor malse karbonades gecombineerd met witte én groene asperges en perfect gebakken krieltjes. Maar wist je dat je een AVG-maaltijd op ontzettend veel verschillende manieren kan maken? Waar men vroeger vaak koos voor gekookte aardappelen, wordt dit tegenwoordig niet meer heel vaak gedaan. Vandaag de dag zie je gebakken aardappelen/krieltjes, aardappelkroketjes, aardappelpuree of zelfs hasselback aardappelen voorbijkomen. Eindeloos mee te variëren!
Een variant op de echte klassieker is bijvoorbeeld ook deze bloemkoolpuree met pittige gehaktballen. We serveren het met gebakken aardappelpartjes en dat maakt de AVG-maaltijd compleet. Ben je gek op biefstuk? Probeer dan eens deze biefstuk met pesto en burrata. Een luxer AVG’tje en zeker in combinatie met de pesto en burrata ontzéttend lekker.
Wanneer je qua vlees eens iets anders wilt dan normaal, kan je bijvoorbeeld kiezen voor venkelsaucijs of lamskoteletten. Dit gerecht voor venkelsaucijs met gebakken krieltjes en lauwwarme salade staat al in 25 minuten op tafel en is daardoor perfect voor een drukke dag. Ook lekker: lamskoteletten met groene asperges en doperwtenpesto. Door de gebakken krieltjes en groene asperges te combineren met de zelfgemaakte doperwtenpesto, wordt het een heerlijk geheel.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment