Venkelsaucijs Met Aardappeltjes Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Venkelsaucijs met gebakken krieltjes en lauwwarme salade

Wie blij wordt van de combinatie aardappelen, vlees en groenten heeft met dit recept een nieuwe favoriet te pakken. Met hartige venkelsaucijzen, knapperig gebakken aardappeltjes en een lauwwarme salade van venkel en gepofte tomaat wordt een ogenschijnlijk simpel maaltje behoorlijk luxe. Geniet op een doordeweekse dag van een heerlijke maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept venkelsaucijs met gebakken krieltjes en lauwwarme salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor tot 220°C. Was en halveer de krieltjes en doe ze in een ovenschaal. Breek of snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de aardappelen. Stop de takjes rozemarijn ertussen en breng op smaak met ½ van de peper en het zout. Bak 25 min. in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren.
2
Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit de olijfolie op medium vuur en bak de venkel 7 min., tot ze beginnen te karamelliseren en zacht worden. Voeg de courgette toe en bak 5 min. op medium vuur mee. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 min. Breng op smaak met de overige peper en zout. Verdeel de salade over borden zodat deze wat kan afkoelen, maar zet het vuur niet uit.
3
Bak in dezelfde pan de venkelsaucijzen goudbruin in 5 min. Verdeel de venkelsaucijzen en gebakken krieltjes over de borden en serveer.

Geniet van een lekker AVG’tje, maar dan anders!

Lastig om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’? Met een AVG’tje zit je altijd goed! Vaak zijn het ook nog eens makkelijke recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal dus voor doordeweekse dagen! Wij zetten een aantal heerlijke recepten voor het avondeten in de vorm van een AVG’tje voor je op een rijtje:

  • Beef chimichurri met krieltjes en groene asperges: verre van een standaard AVG-maaltijd, maar ontzettend lekker om eens te proberen én binnen 15 minuutjes klaar. Wat wil je nog meer? De chimichurri maak je zelf van bladpeterselie, oregano, bieslook, knoflook, witte ui, groene peper, rode wijnazijn en olijfolie. Gecombineerd met malse biefstuk, goudbruine krieltjes en knapperige asperges is dit een maaltijd om van te smullen!
  • Preischotel met spekjes en aardappelpuree: dit ovenschotel recept kent een Oer-hollands tintje. Een maaltijd bestaande uit aardappelen, vlees en groenten, maar dan uit de oven. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig, ideaal!
  • Bloemkoolpuree met pittige gehaktballen: deze AVG-maaltijd is héérlijk van smaak. De aardappelpartjes bak je namelijk in de oven met knoflookpoeder, peper en zout, de bloemkool kook je in groentebouillon en het gehakt mis je met sambal en gehaktkruiden waarna je er gehaktballen van maakt.
  • Traybake met aardappelkroketjes: traybakes zijn perfect op drukke dagen! Alle ingrediënten verdeel je over de bakplaat en dit bak je in de oven. Deze traybake vul je met aardappelkroketjes, bloemkool en vegetarische balletjes. De sriracha mayonaise maakt het compleet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via