Steak frites met een kruidige groene saus geeft een moderne draai aan een klassieke favoriet. De malse biefstuk, knapperige frietjes en frisse groene asperges vormen samen een stevig en toch verfijnd hoofdgerecht. Perfect voor een weekend maaltijd of als je nét wat meer wilt uitpakken.
Er is niets zo lekker als een AVG’tje. Zo’n gerecht met aardappelen, vlees/vis of een vega vervanger en diverse groenten. Je kan gaan voor een simpele AVG-maaltijd, maar het is ook erg lekker om eens wat meer uit te pakken. Dit kan al door bijvoorbeeld voor een stukje biefstuk te gaan in plaats van kipfilet of door te kiezen voor wat luxere groenten als groene asperges. Zo is deze steak frites met groene saus een perfecte weekend maaltijd of erg lekker als AVG’tje doordeweeks als je nét wat meer wilt uitpakken. Malse biefstuk, knapperige frietjes uit de airfryer en groene asperges met groene saus.
Deze AVG met karbonade van Eatertainer Chefke Luc is nog zo’n voorbeeld van een wat luxer AVG’tje. Het mals gebakken stuk karbonade serveren we met witte én groene asperges en perfect gebakken krieltjes. Ook lekker en verrassend: lamskoteletten met groene asperges, zelfgemaakte doperwtenpesto en gebakken krieltjes. Liever vis of schaaldieren? Ga dan voor kokospolenta met Aziatische garnalen en bimi of deze malse zalm traybake met sperziebonen en aardappelen.
Liever een vegetarisch recept? Probeer dan eens deze broccolisteak met aardappelpartjes en limabonen. Door de broccoli in plakken te snijden en op smaak te brengen met ingrediënten als gerookte paprikapoeder en knoflook krijgt het een heerlijke smaak. Lekker met gebakken aardappelpartjes en frisse limabonen. Liever een wat makkelijkere maaltijd? Ga dan voor een traybake met aardappelkroketjes, bloemkool en vegetarische gehaktballetjes. De oven neemt het werk van je over, waardoor jij na 10 minuten bereiden al lekker met de beentjes omhoog kan zitten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment