Zalm traybake met sperziebonen en aardappelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Zalm traybake met sperziebonen en aardappelen

Deze zalm traybake met sperziebonen en aardappelen is een eenvoudig en compleet gerecht uit de oven! De zalm, sperziebonen en geroosterde aardappelen worden samen bereid, waardoor alle smaken zich met elkaar vermengen. Perfect voor een gezonde doordeweekse maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Zalm traybake met sperziebonen en aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Vul een pan met water en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Voeg het kippenbouillonblokje toe aan het water en roer totdat het is opgelost. Voeg de aardappelen toe en kook voor 15 min.
2
Verwarm de oven voor op 250°C op de grillstand. Schenk de zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven zodat de olie heet wordt. Giet de aardappelen af en verdeel ze over de hete ovenschaal. Bak de aardappelen voor 30 min.
3
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en de olijven in plakjes. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de cherrytomaten, olijven en sperziebonen toe bij de aardappelen in de ovenschaal. Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout. Plaats de zalmfilets boven op de aardappelen en groenten. Verdeel de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en wat peper en zout over de zalm, aardappelen en groenten en plaats de ovenschaal voor 10 min. terug in de oven.
4
Snijd ondertussen de limoen in partjes. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de limoenpartjes.

Ga voor makkelijk, ga voor een traybake!

Oh wat zijn wij toch dol op traybakes! Zo’n bakplaat of ovenschotel waarin je alle ingrediënten toevoegt, vervolgens bakt in de oven en daarna kan genieten van een complete maaltijd boordevol verschillende smaken. Het is een lekkere en makkelijke manier van koken en de oven doet het meeste werk voor je. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, voor wanneer je restjes groenten over hebt (deze voeg je gemakkelijk toe) of wanneer je moeite hebt met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Het antwoord is namelijk: een traybake recept!

Deze zalm traybake met sperziebonen, cherrytomaten, zwarte olijven en aardappelen is een AVG’tje, maar dan gemaakt in een ovenschaal. Het is een makkelijk recept om te maken, maar oh zo lekker. Perfect voor wanneer je zin hebt in vette vis, maar geen zin hebt in gedoe! Wil je juist liever vlees? Maak deze kip tandoori traybake! We toveren het traditionele Indiase gerecht om tot een traybake variant met groene asperges, waarbij we de kip marineren in yoghurt en kruiden. Het resultaat? Een ontzettend smaakvol gerecht!

Eet je geen vis of vlees? Probeer dan deze ratatouille traybake met aardappelen en vega kip! Dit gezonde recept zit boordevol groenten en schuif je na 15 minuten al in de oven. Of wat dacht je van een Griekse traybake, waarbij feta de show steelt? Je kan ook kiezen voor plantaardig en deze Italiaanse traybake maken. Met knapperige groenten als broccoli, diverse kleuren paprika en roodschillige aardappelen is dit een smaakvolle traybake.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?