Deze zalm traybake met sperziebonen en aardappelen is een eenvoudig en compleet gerecht uit de oven! De zalm, sperziebonen en geroosterde aardappelen worden samen bereid, waardoor alle smaken zich met elkaar vermengen. Perfect voor een gezonde doordeweekse maaltijd!
Oh wat zijn wij toch dol op traybakes! Zo’n bakplaat of ovenschotel waarin je alle ingrediënten toevoegt, vervolgens bakt in de oven en daarna kan genieten van een complete maaltijd boordevol verschillende smaken. Het is een lekkere en makkelijke manier van koken en de oven doet het meeste werk voor je. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, voor wanneer je restjes groenten over hebt (deze voeg je gemakkelijk toe) of wanneer je moeite hebt met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Het antwoord is namelijk: een traybake recept!
Deze zalm traybake met sperziebonen, cherrytomaten, zwarte olijven en aardappelen is een AVG’tje, maar dan gemaakt in een ovenschaal. Het is een makkelijk recept om te maken, maar oh zo lekker. Perfect voor wanneer je zin hebt in vette vis, maar geen zin hebt in gedoe! Wil je juist liever vlees? Maak deze kip tandoori traybake! We toveren het traditionele Indiase gerecht om tot een traybake variant met groene asperges, waarbij we de kip marineren in yoghurt en kruiden. Het resultaat? Een ontzettend smaakvol gerecht!
Eet je geen vis of vlees? Probeer dan deze ratatouille traybake met aardappelen en vega kip! Dit gezonde recept zit boordevol groenten en schuif je na 15 minuten al in de oven. Of wat dacht je van een Griekse traybake, waarbij feta de show steelt? Je kan ook kiezen voor plantaardig en deze Italiaanse traybake maken. Met knapperige groenten als broccoli, diverse kleuren paprika en roodschillige aardappelen is dit een smaakvolle traybake.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment