Sushi Met Gemarineerde Oesterzwammen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sushi met gemarineerde oesterzwammen

Wij zijn dol op sushi en de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Deze variant met oosters gemarineerde oesterzwammen komt qua structuur in de buurt van traditionele sushi met vlees. Fan van spicy? Serveer de sushi dan met een beetje wasabimayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

29 stuks
Ingrediënten

Recept sushi met gemarineerde oesterzwammen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat afkoelen.
2
Snijd de oesterzwammen in lange repen. Meng de sojasaus, sesamolie, ketjap manis, oestersaus met de oesterzwammen. Roer goed door zodat alle oesterzwammen bedekt zijn met de marinade. Verhit olie in een pan en bak de oesterzwammen 10 min. in de marinade. Laat daarna afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
3
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Gebruik de ene helft voor het vullen van de sushi en houd de andere helft apart om bij de sushi te serveren. Meng het witte en zwarte sesamzaad in een bakje en dip de helft van de plakjes avocado in het sesamzaadmengsel. Leg deze apart.
4
Bedek een norivel met de sushirijst en laat de bovenste 2cm vrij. Maak hiervoor je handen nat zodat de rijst niet blijft plakken. Vul vervolgens met de gemarineerde oesterzwammen, wakame, peen julienne en avocado en rol strak op. Maak de bovenste rand van het norivel nat en plak vast. Herhaal dit met de overige norivellen. Snijd in plakjes van 3 cm met een nat mes.
5
Leg de sushi op een bord en serveer met de resterende avocado gedipt in de sesamzaad en de mierikswortel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via