De welbekende TikTok trend: de sushi hotdog! Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en heerlijk met verse zalm of tonijn. Je maakt de sushi hotdog door een norivel te bedekken met gekookte sushirijst, dit op te rollen, door bloembeslag te halen en vervolgens door panko. Dit frituur je in zonnebloemolie en vervolgens kan je de sushi hotdog beleggen met wat jij lekker vindt. In dit recept kiezen we voor zalm, avocado, koriander, sesamzaadjes, bosui en zalmeitjes.
Tip: variëren met dit recept? Vervang de zalmfilet voor verse tonijn!
TikTok en Instagram worden momenteel gedomineerd door allerlei gekke sushi creaties. Momenteel is de sushi hotdog trending, maar de afgelopen periode hebben we meer opvallende varianten voorbij zien komen op de ‘standaard’ sushi rollen die we kennen. Van sushi pizza tot sushi burgers en zelfs sushi taco’s. Je ziet het al: de Japanse keuken wordt gecombineerd met de Italiaanse, Amerikaanse en zelfs Mexicaanse!
Laten we beginnen met de sushi burger. Al het lekkere dat normaal gesproken in sushi rollen verwerkt is, maar dan in een burger. De sushi burger vullen we met avocado, komkommer, garnalen en zalmfilet. Wat denk je daarnaast van deze sushi pizza? Chefke Luc koos er in dit recept voor om alle ingrediënten van sushi te verwerken op een pizza. De bodem bestaat uit krokant gefrituurde nori vellen met daarbovenop sushi rijst. De sushi pizza topt Chefke Luc af met komkommer, edamame boontjes, bosui, srirachamayonaise en popcorn.
Sushi verwerken in Mexicaanse gerechten? Ga voor deze sushi taco’s met zalm! Een heerlijk én enorm spectaculair borrelhapjes om te maken. Ook voor dit recept frituur je de norivellen en als ze uit de hete olie komen buig je ze meteen, zodat ze de vorm van een taco krijgen. Vervolgens beleg je de sushi taco’s met rijst, zalm, avocado en radijs en top je ze af met koriander, srirachamayonaise en sesamzaadjes. Lekker met partjes limoen voor een frisse touch!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment