sushi hotdog
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sushi hotdog

De welbekende TikTok trend: de sushi hotdog! Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en heerlijk met verse zalm of tonijn. Je maakt de sushi hotdog door een norivel te bedekken met gekookte sushirijst, dit op te rollen, door bloembeslag te halen en vervolgens door panko. Dit frituur je in zonnebloemolie en vervolgens kan je de sushi hotdog beleggen met wat jij lekker vindt. In dit recept kiezen we voor zalm, avocado, koriander, sesamzaadjes, bosui en zalmeitjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sushi hotdog

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 min. afkoelen in een kom, niet in de pan, zodat de rijst plakkeriger wordt.
2
Snijd de zalm in blokjes en mix met de sriracha en wat peper en zout. Zet apart. Mix de bloem met de volle melk in een groot, diep bord of in een ovenschaal. Doe de panko in een ander groot, diep bord.
3
Leg het nori vel voor je neer en bedek ¾ van het vel met de sushirijst. Druk goed aan met je handen. Rol het nori vel op en wentel vervolgens door het bloembeslag en daarna door de panko. Zorg dat de rol goed bedekt is met panko.
4
Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan waar de rol volledig in past (of verwarm de frituur). Test of de olie warm genoeg is door er een kruimel panko in te laten vallen. Als het begint te sissen, is de olie klaar voor gebruik. Frituur de sushi hotdog 2-3 min. aan beide kanten totdat hij mooi goudbruin kleurt. Laat even uitlekken op keukenpapier.
5
Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes. Hak de bosui in ringen en de koriander fijn.
6
Snijd de sushi hotdog open over de lengte, maar niet helemaal door en beleg met de zalm, avocado, koriander, sesamzaadjes, bosui en zalmeitjes.

Tip: variëren met dit recept? Vervang de zalmfilet voor verse tonijn!

Sushi creaties om je vingers bij af te likken

TikTok en Instagram worden momenteel gedomineerd door allerlei gekke sushi creaties. Momenteel is de sushi hotdog trending, maar de afgelopen periode hebben we meer opvallende varianten voorbij zien komen op de ‘standaard’ sushi rollen die we kennen. Van sushi pizza tot sushi burgers en zelfs sushi taco’s. Je ziet het al: de Japanse keuken wordt gecombineerd met de Italiaanse, Amerikaanse en zelfs Mexicaanse!

Laten we beginnen met de sushi burger. Al het lekkere dat normaal gesproken in sushi rollen verwerkt is, maar dan in een burger. De sushi burger vullen we met avocado, komkommer, garnalen en zalmfilet. Wat denk je daarnaast van deze sushi pizza? Chefke Luc koos er in dit recept voor om alle ingrediënten van sushi te verwerken op een pizza. De bodem bestaat uit krokant gefrituurde nori vellen met daarbovenop sushi rijst. De sushi pizza topt Chefke Luc af met komkommer, edamame boontjes, bosui, srirachamayonaise en popcorn.

Sushi verwerken in Mexicaanse gerechten? Ga voor deze sushi taco’s met zalm! Een heerlijk én enorm spectaculair borrelhapjes om te maken. Ook voor dit recept frituur je de norivellen en als ze uit de hete olie komen buig je ze meteen, zodat ze de vorm van een taco krijgen. Vervolgens beleg je de sushi taco’s met rijst, zalm, avocado en radijs en top je ze af met koriander, srirachamayonaise en sesamzaadjes. Lekker met partjes limoen voor een frisse touch!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via