Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat afkoelen.
2
Snijd de oesterzwammen in lange repen. Meng de sojasaus, sesamolie, ketjap manis, oestersaus met de oesterzwammen. Roer goed door zodat alle oesterzwammen bedekt zijn met de marinade. Verhit olie in een pan en bak de oesterzwammen 10 min. in de marinade. Laat daarna afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
3
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Gebruik de ene helft voor het vullen van de sushi en houd de andere helft apart om bij de sushi te serveren. Meng het witte en zwarte sesamzaad in een bakje en dip de helft van de plakjes avocado in het sesamzaadmengsel. Leg deze apart.
4
Bedek een norivel met de sushirijst en laat de bovenste 2cm vrij. Maak hiervoor je handen nat zodat de rijst niet blijft plakken. Vul vervolgens met de gemarineerde oesterzwammen, wakame, peen julienne en avocado en rol strak op. Maak de bovenste rand van het norivel nat en plak vast. Herhaal dit met de overige norivellen. Snijd in plakjes van 3 cm met een nat mes.
5
Leg de sushi op een bord en serveer met de resterende avocado gedipt in de sesamzaad en de mierikswortel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.