Heerlijk zelfgemaakte sushi met tonijn. De sriracha saus in dit gerecht geeft extra pit. Om sushi goed en strak te rollen is een sushimatje aan te bevelen. Als alternatief kan ook gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld keukenfolie.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
16 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept sushi rol met tonijn en sriracha mayonaise
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Meng de suiker en rijstazijn in een kommetje en roer door de rijst. Verspreid de rijst over een groot bord en zet in de koelkast om af te koelen.
2
Giet het water uit het blikje tonijn, haal de tonijn eruit en meng samen met de mayonaise en sriracha saus door elkaar.
3
Snijd de komkommer in dunne lange reepjes van ½ cm dikte. Maak de wortel schoon en snijd ook in dunne reepjes van ½ cm dikte. Snijd de bosuitjes over de lengte in vieren.
4
Leg een norivel met de lange kant voor op het werkblad, gebruik eventueel een sushimatje. Beleg de helft van het norivel met de helft van de rijst, de helft van de tonijn, wortel, komkommer en bosuitje en rol op. Maak zo 2 sushirollen en snijd elke rol in 8 stukjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment