Print opties

Sluiten

Sushi rol met tonijn en sriracha mayonaise

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Meng de suiker en rijstazijn in een kommetje en roer door de rijst. Verspreid de rijst over een groot bord en zet in de koelkast om af te koelen.
2
Giet het water uit het blikje tonijn, haal de tonijn eruit en meng samen met de mayonaise en sriracha saus door elkaar.
3
Snijd de komkommer in dunne lange reepjes van ½ cm dikte. Maak de wortel schoon en snijd ook in dunne reepjes van ½ cm dikte. Snijd de bosuitjes over de lengte in vieren.
4
Leg een norivel met de lange kant voor op het werkblad, gebruik eventueel een sushimatje. Beleg de helft van het norivel met de helft van de rijst, de helft van de tonijn, wortel, komkommer en bosuitje en rol op. Maak zo 2 sushirollen en snijd elke rol in 8 stukjes.
5
Serveer eventueel met een beetje sojasaus
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.