In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Trifle met steranijs, stoofperen, cantuccini crumble en mascarponeroom

Wil je een lekker en bijzonder gerecht op tafel zetten? Maak dan deze prachtige trifle klaar. De trifle is makkelijk om te maken en het eindresultaat is een plaatje om naar te kijken. Dit is gegarandeerd een hit door de heerlijke ingrediënten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept trifle met steranijs, stoofperen, cantuccini crumble en mascarponeroom

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
20 min
1
Schil de stoofperen en voeg toe aan een grote pan met de rode wijn, basterdsuiker, Verstegen Steranijs en kaneelstokje. Verhit op middelhoog vuur en laat 2 tot 3 uur zacht koken.
2
Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker los totdat er een dikke en gladde massa ontstaat.
3
Maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Er mogen grotere stukken in blijven, dus maal niet te fijn.
4
Snijd de stoofperen in plakken. Maak lagen in glazen. Begin met een laag mascarponeroom, strooi wat cantuccini crumble eroverheen en verdeel wat stoofperen over deze laag. Herhaal weer met een laag mascarpone, cantuccini crumble en maak af met bramen, rode bessen en stoofperen.

Waar komt trifle vandaan?

Trifle is een echte klassieker in de Britse keuken. Het is een Brits dessert, dat vaak gegeten wordt na het kerstdiner. De traditionele trifle bestaat uit verschillende laagjes in een glas of glazen kom. De onderste laag bij de klassieke trifle bestaat uit stukjes cake, waar sherry op gesprenkeld wordt. Hier overheen komt een laag met vers fruit en ten slotte maak je het dessert af met een laag custard.

Op de traditionele trifle bestaan veel lekkere variaties. Zo kun je de cake vervangen door Oreokoekjes, de custard door Oreo-crème en room-crème en top af met blauwe bessen en je hebt een heerlijke romige cheesecake Oreo trifle! Ook lekker is onze trifle van hangop en gekarameliseerde appel. Heerlijk met de zelfgemaakte karamelsaus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via