Romige Cheesecake Oreo Trifle
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige cheesecake Oreo trifle

Knapperige Oreo kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een Oreo crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is, dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend uit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige cheesecake Oreo trifle absoluut een keer hebben geprobeerd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept romige cheesecake oreo trifle

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verkruimel 5 Oreo cookies zo fijn mogelijk. Klop de slagroom met de klop-fix lobbig met behulp van een elektrische handmixer.
2
Roer de roomkaas goed los en roer de gecondenseerde melk erdoorheen. Verdeel het mengsel in twee gelijke porties en roer door het ene deel de Oreo kruimels. Spatel door het andere deel voorzichtig de helft van de geklopte slagroom.
3
Hak 12 Oreo cookies in grove stukjes. Bouw de trifles op in glaasjes: begin met een laagje van de grove stukjes Oreo, schep daar de Oreo-crème op, gevolgd door de room-crème. Herhaal dit nog eens met alle laagjes zodat je eindigt met een trifle van 6 laagjes.
4
Garneer de trifles met de rest van de geklopte slagroom, de blauwe bessen, de muntblaadjes en Oreo cookies.

De trifle is een typisch Brits dessert wat al decennialang een publieksfavoriet is. Dat is niet voor niets! Het toetje ziet er gezellig uit met al zijn laagjes, is makkelijk te maken en makkelijk voor te bereiden. Er zijn veel verschillende manieren op een trifle te bereiden. Vaak gebruik je een basis van cake of koek. In dit recept is dat de Oreo koek geworden. Daarnaast zijn er laagjes met room in te vinden. Serveren in een mooi glaasje of in in grote glazen schaal is een goed idee zodat je alle smaken in één hap proeft.

Tip! Wil je je trifle zo netjes mogelijk opbouwen? Maak dan gebruik van spuitzakjes en spuit de lagen netjes in de glaasjes. Dit recept kun je trouwens heel goed van tevoren voorbereiden. Het is het beste om de toppings wel pas vlak voor serveren toe te voegen zodat ze lekker vers en knapperig blijven smaken.

Benieuwd naar andere, heerlijke desserts? Bekijk ze dan hier!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via