Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes

De feestdagen liggen dan wel achter ons, maar een mooi gerecht met varkenshaas kan altijd. Wij serveren deze klassieker met paddenstoelenroomsaus, aardappelpuree, gebakken peer en spruitjes. Een bord vol met heerlijke smaken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in ca. 15 tot 20 min. Verwijder ondertussen het klokhuis uit de peer en snijd in 8 partjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
2
Spoel de spruitjes schoon en breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes in 5 tot 7 min. beetgaar.
3
Smelt ¼ van de boter in een pan en bak de partjes peer aan beide kanten 1,5 min. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
4
Bak de ui en de champignons ca. 5 min. op hoog vuur in het overgebleven vocht van de peer. Voeg vervolgens de kookroom en het juspoeder toe en laat zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat.
5
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik en bak deze aan beide kanten 1 tot 2 min. in ¼ van de boter. Het vlees is het lekkerste als het binnenin nog een beetje rosékleurig is.
6
Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter en melk toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer het vlees met de aardappelpuree, partjes peer en de spruitjes. Schenk de paddenstoelenroomsaus over het vlees en garneer de spruitjes met koek- en speculaaskruiden.
Pago de Cirsus Chardonnay
Wijntip van Yves

Welke wijn bij varkenshaas met champignonroomsaus: Pago de Cirsus Chardonnay

Zoals bij velen gerechten ligt de bepaling van welke wijn die je erbij uitschenkt niet enkel bij het hoofdingrediënt, maar ook bij de keuze qua bereiding, saus, garnering en persoonlijke voorkeur. Ze spelen allemaal een belangrijke rol bij het tot stand komen van je keuze. Bij dit gerecht, een volle, stevige Chardonnay met houtrijping omdat we de varkenshaas kort bakken en serveren in een romige champignonsaus. Aroma’s van tropisch fruit, zoals mango en ananas. Gaat goed met het zoete van de peer en het kleine bittertje van de spruitjes. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?