Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes

De feestdagen liggen dan wel achter ons, maar een mooi gerecht met varkenshaas kan altijd. Wij serveren deze klassieker met paddenstoelenroomsaus, aardappelpuree, gebakken peer en spruitjes. Een bord vol met heerlijke smaken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
1
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in ca. 15 tot 20 min. Verwijder ondertussen het klokhuis uit de peer en snijd in 8 partjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
2
Spoel de spruitjes schoon en breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes in 5 tot 7 min. beetgaar.
3
Smelt ¼ van de boter in een pan en bak de partjes peer aan beide kanten 1,5 min. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
4
Bak de ui en de champignons ca. 5 min. op hoog vuur in het overgebleven vocht van de peer. Voeg vervolgens de kookroom en het juspoeder toe en laat zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat.
5
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik en bak deze aan beide kanten 1 tot 2 min. in ¼ van de boter. Het vlees is het lekkerste als het binnenin nog een beetje rosékleurig is.
6
Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter en melk toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer het vlees met de aardappelpuree, partjes peer en de spruitjes. Schenk de paddenstoelenroomsaus over het vlees en garneer de spruitjes met koek- en speculaaskruiden.
Pago de Cirsus Chardonnay
Wijntip van Yves

Pago de Cirsus Chardonnay

Zoals bij velen gerechten ligt de bepaling van welke wijn die je erbij uitschenkt niet enkel bij het hoofdingrediënt, maar ook bij de keuze qua bereiding, saus, garnering en persoonlijke voorkeur. Ze spelen allemaal een belangrijke rol bij het tot stand komen van je keuze. Bij dit gerecht, een volle, stevige Chardonnay met houtrijping omdat we de varkenshaas kort bakken en serveren in een romige champignonsaus. Aroma’s van tropisch fruit, zoals mango en ananas. Gaat goed met het zoete van de peer en het kleine bittertje van de spruitjes. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

A
Annelies Leijgraaff
En wat doe je dan met die peer?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Annelies, bedankt voor je vraag. De partjes peer mag je bij de laatste stap serveren met het vlees, de spruitjes en aardappelpuree.
H
Henriette
Hallo, 500 gr spruitjes is wel wat veel. Wij zijn ook niet zo dol op spruitjes 😏. Welke groente zou er nog meer goed bijpassen? Een mooi recept! Vriendelijke groet, Henriëtte
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Henriette, met 500 gr (250 gr per persoon) zit je gelijk aan je dagelijkse behoefte 😊. Begrijpelijk als je geen fan bent van spruitjes, andere opties voor groenten zijn: rode kool, snij- en sperziebonen of witte asperges in het seizoen. Veel kookplezier!

Geef een reactie