Print opties

Sluiten

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken
1
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in ca. 15 tot 20 min. Verwijder ondertussen het klokhuis uit de peer en snijd in 8 partjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
2
Spoel de spruitjes schoon en breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes in 5 tot 7 min. beetgaar.
3
Smelt ¼ van de boter in een pan en bak de partjes peer aan beide kanten 1,5 min. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
4
Bak de ui en de champignons ca. 5 min. op hoog vuur in het overgebleven vocht van de peer. Voeg vervolgens de kookroom en het juspoeder toe en laat zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat.
5
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik en bak deze aan beide kanten 1 tot 2 min. in ¼ van de boter. Het vlees is het lekkerste als het binnenin nog een beetje rosékleurig is.
6
Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter en melk toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer het vlees met de aardappelpuree, partjes peer en de spruitjes. Schenk de paddenstoelenroomsaus over het vlees en garneer de spruitjes met koek- en speculaaskruiden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.