Haal dat restaurant gevoel in huis met deze varkenshaasmedaillons! Serveer de varkenshaasmedaillons met tagliatelle, zongedroogde tomaat, champignons en garneer met een heerlijke kaassaus. Liever bestellen? Bekijk ook het menu van Van der Valk Thuis bij jou in de buurt!
Varkenshaasmedaillons zijn plakjes van de varkenshaas, een mals en sappig stuk vlees uit de rug van het varken. De medaillons worden vaak gebakken of gegrild en zijn een populair vleesgerecht.
De baktijd voor varkenshaasmedaillons hangt af van de dikte van de medaillons en of ze al dan niet op kamertemperatuur zijn. Over het algemeen is de baktijd in een hete pan met olie ongeveer 2-3 minuten per kant voor medaillons van 1,5-2 cm dikte. Het is belangrijk om de medaillons tijdens het bakken regelmatig om te draaien, zodat ze gelijkmatig gaar worden. De kerntemperatuur van het vlees moet minimaal 63°C zijn om veilig te kunnen eten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment