Varkenshaasmedaillons Met Zongedroogde Tomaat Champignons En Tagliatelle Met Kaassaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaasmedaillons met zongedroogde tomaat, champignons en tagliatelle met kaassaus van Van der Valk

Haal dat restaurant gevoel in huis met deze varkenshaasmedaillons! Serveer de varkenshaasmedaillons met tagliatelle, zongedroogde tomaat, champignons en garneer met een heerlijke kaassaus. Liever bestellen? Bekijk ook het menu van Van der Valk Thuis bij jou in de buurt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept varkenshaasmedaillons met zongedroogde tomaat, champignons en tagliatelle met kaassaus van van der valk

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak op hoog vuur om en om tot het vlees dichtgeschroeid is. Gaar vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
3
Voor de kaassaus voeg de kookroom, roomkaas en de gesneden teentjes knoflook in een steelpannetje. Breng dit vervolgens rustig aan de kook. Als het geheel kookt op laag vuur, 4 minuten laten staan totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
4
Snijd de champignons in plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe dit met de olijfolie, spekjes en de champignons in een pan en bak de champignons bruin. Doe de tagliatelle erbij en bak dit nog even mee in de pan.
5
Leg de tagliatelle met de champignons, spekjes en de zongedroogde tomaat op een bord. Leg de varkenshaasmedaillons erover en top het geheel af met de kaassaus. Garneer eventueel met bieslook.

Geheim van de chef

Op zoek naar restaurantwaardige recepten? Verschillende restaurants delen exclusief recepten uit eigen keuken met Eatertainment.

Wat zijn varkenshaasmedaillons?

Varkenshaasmedaillons zijn plakjes van de varkenshaas, een mals en sappig stuk vlees uit de rug van het varken. De medaillons worden vaak gebakken of gegrild en zijn een populair vleesgerecht.

Hoe lang moet je varkenshaasmedaillons bakken?

De baktijd voor varkenshaasmedaillons hangt af van de dikte van de medaillons en of ze al dan niet op kamertemperatuur zijn. Over het algemeen is de baktijd in een hete pan met olie ongeveer 2-3 minuten per kant voor medaillons van 1,5-2 cm dikte. Het is belangrijk om de medaillons tijdens het bakken regelmatig om te draaien, zodat ze gelijkmatig gaar worden. De kerntemperatuur van het vlees moet minimaal 63°C zijn om veilig te kunnen eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via