In samenwerking met:
vegetarische quesadilla's
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Vega quesadilla’s

Quesadilla’s zijn een soort tosti’s. Ze worden gemaakt door een tortilla te beleggen met saus, bonen of groenten en/of vlees en kaas. De tweede tortilla wordt erop gedrukt en zodra de kaas gaat smelten, wordt de quesadilla omgedraaid. Serveer met salsasaus en guacamole om de quesadilla’s helemaal af te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vega quesadilla’s

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Pel de rode ui en knoflook en hak fijn. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op laag vuur. Schep de champignons door de ui en knoflook en bak ze 3-4 min. mee. Voeg de adobo saus en gepelde tomaten toe, kook ca. 6 min. tot de tomaat gemakkelijk plat te drukken is en er een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
3
Laat de kidneybonen en mais uitlekken. Leg een tortilla in een grillpan en verdeel de helft van de saus over de tortilla. Verdeel de helft van de kidneybonen en mais erover en bestrooi met de helft van de kaas.
4
Dek af met een volgende tortilla en grill daarna de tortilla tot de kaas begint te smelten. Draai na 1,5 min om en grill voor dezelfde tijd.
5
Maak zo ook de tweede quesadilla. Snijd in stukjes en garneer met korianderblaadjes en serveer met salsasaus en partjes limoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via