Vegetarische Quesadilla Met Zelfgemaakte Kruidenmix
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix

Quesadilla’s zijn niet meer weg te denken uit de Tex-Mex keuken. Deze alternatieve ‘tosti’s’ staan snel op tafel en worden doorgaans geserveerd met salsa of guacamole. Je kunt eindeloos met quesadilla’s variëren; vlees, vis, vegetarisch, alles komt voorbij! Neem bijvoorbeeld onze vega quesadilla’s met zelfgemaakte kruidenmix. Lekker!

Bereid deze overheerlijke quesadilla’s in de handige Tefal Performance koekenpan van Blokker. De pan is voorzien van een duurzame krasbestendige anti-aanbaklaag. Daarnaast is de inductiebodem verbreed voor een nog betere warmtegeleiding voor nog betere resultaten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten kruidenmix
Ingrediënten quesadilla's

Recept vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
2
Snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper de uien en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais uitlekken. Meng de paprika, 2/3 van de gesnipperde ui, koriander, bonen, mais en 4/5 gr crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met tabasco en de zelfgemaakte kruidenmix.
3
Snijd de chilipeper fijn. Maak de guacamole door de avocado te prakken en te mengen met de overgebleven crème fraîche, ui en de fijngesneden chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg 8 wraps naast elkaar op een platte ondergrond en verdeel hier de helft van de geraspte kaas over. Verdeel vervolgens het groentemengsel over de wraps en top af met de rest van de kaas. Leg op iedere belegde wrap een nieuwe wrap, zoals bij een tosti.
5
Bak in twee ruime koekenpannen zonder olie steeds één quesadilla 6 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de quesadilla’s in stukken met een pizzasnijder en serveer met de guacamole.

Tip bij dit quesadilla recept

Gebruik niet teveel vulling per quesadilla, maar laat een klein randje vrij. Zo kun je deze gemakkelijker keren in de pan zonder vulling te verliezen.

Ook zo’n fan van de Tex-Mex keuken? Bekijk dan zeker ons recept voor een heerlijke vegetarische nachoschotel met pulled oats en maar liefst drie verschillende guacamoles!

Meer vegetarische gerechten

Deze quesadilla’s zijn vegetarisch! Wil je vaker vegetarisch eten? Bekijk dan onze pagina met vegetarische recepten voor meer inspiratie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?