Vega Regenboog Plaattaart
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vega regenboog plaattaart

De geroosterde regenboog wortelen maken deze plaattaart een lust voor het oog. De zoete smaak van de wortelen combineert uitstekend met de romige ricotta en zoutige smaak van feta. Een heerlijke maaltijd en bovendien boordevol groente!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vega regenboog plaattaart

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek, op een met bakpapier beklede, bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randen om naar binnen. Meng de ricotta in een schaaltje met 3/4 van de feta en breng op smaak met peper en zout. Smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg.
2
Halveer de wortel in de lengte en leg deze naast elkaar op de ricotta. Smeer de wortels in met olijfolie en honing en bestrooi met zeezout en knoflookpoeder. Zet de plaattaart 30 min. in de oven. Hak de pecannoten grof. Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de overige feta en pecannoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Gluten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?