Een vegan appeltaart maken moeilijk? Helemaal niet! In dit recept gebruiken we plantaardige margarine en sojamelk, wat de taart vegan maakt. Het fijne is dat je de meeste ingrediënten waarschijnlijk wel in huis hebt, waardoor het qua inkopen heel erg meevalt. Waar wacht je nog op? De keuken in en bakken maar!
Het belangrijkste bij de keuze voor appels voor een appeltaart, is dat de appels niet te vochtig zijn. Het lekkerste is dat de appels nog een beetje stevig zijn nadat de appeltaart uit de oven komt. Elstar appels zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om mee te bakken. Deze appels laten weinig vocht lost. Andere appels waarmee je goed kunt bakken zijn Jonagold, Goudrenetten of Granny Smith.
Een andere tip is om custardpoeder te gebruiken. In dit recept mengen we het met de taartvulling. Het resultaat? Het deeg blijft droog, doordat het custardpoeder het vocht dat uit de appels komt tijdens het bakken opvangt. Dit zorgt voor een stevige taart die niet uit elkaar valt tijdens het snijden. Zo krijg je hele mooie stukken taart én een lekkere bodem!
Een recept voor taart, cupcakes en andere baksels maak je met een paar aanpassingen vegan. Wij geven je een aantal tips! Melk kan goed vervangen worden door een plantaardige variant (bijvoorbeeld havermelk of sojamelk), roomboter vervang je door plantaardige margarine en het vocht van kikkererwten kun je prima gebruiken als vervanger van eiwit. Hiermee kun je bijvoorbeeld goed meringue maken. Wanneer er yoghurt gebruikt wordt in een recept, kun je in plaats van ‘gewone’ yoghurt sojayoghurt of kokosyoghurt gebruiken.
Eet je vegan? Dan hoef je de heerlijke taartjes, koekjes en cupcakes dus niet te laten staan! Met een aantal kleine aanpassingen maak jij jouw bakfeestje vegan. Andere aanraders voor vegan baksels zijn dit havermoutbrood en deze karameltaart. Een zoete karameltaart of een hartig havermoutbrood: voor wat kies jij?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment