Vegetarische Bao Buns Rendang Met Indische Koolsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade

In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang met Indische koolsalade. De riblappen zijn vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes kun je bij de toko kopen.

Bekijk ook de vleesvariant van dit recept. Bao buns met rendang gemaakt van riblappen vindt je hier.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten vegetarische rendang
Ingrediënten Indische koolsalade
Ingrediënten

Recept vegetarische bao buns rendang met indische koolsalade

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.
2
Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.
3
Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.
4
Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.
5
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.
6
Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.
7
Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.
8
Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.
9
Haal de sereh uit de vegetarische rendang. Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Een must voor iedere wijnliefhebbers: de Gewürztraminer van Armand Schreyer, een wijn met een verbazingwekkende complexiteit aan aroma’s. Wanneer je de wijn inschenkt, ruik je de geuren van mango, bloemen en lychee. Heerlijk om te drinken bij deze bao buns met vegetarische rendang voor een frisse touch.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?