Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Rul het gehakt. Voeg de nootmuskaat, sambal badjak, ketjap en wat zout naar smaak toe.
2
Dop de boontjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de boontjes toe aan het gehaktmengsel en laat sudderen. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de braadschaal in met een beetje boter. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de braadschaal. Verdeel daarover het gehaktmengsel. Hier bovenop komt de rest van de puree.
3
Top af met verkruimeld beschuit en verdeel de roomboter in klontjes over het geheel. Bak de ovenschotel 40 min. in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer deze een mooie bruine kleur heeft. Serveer met de appelmoes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indonesisch
Soort
AGV
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via