Preistamp is niet direct het eerste gerecht waar je aan denkt bij de Indische keuken. Toch werken Indische ingrediënten als sambal, koriander, gember, ketjap en knoflook perfect in dit Hollandse gerecht. De gemarineerde speklapjes geven het gerecht een zoet-pittige smaak. Nog meer pit? Roer dan nog wat extra sambal door de stamppot.
Tip: probeer ook eens met zoete aardappelen!
De sambal in de preistamp kun je kant-en-klaar in de winkel kopen. Je kunt er ook voor kiezen de sambal oelek zelf te maken. Dat doe je als volgt:
Nodig: 250 g rode pepers, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 2 el ketjap manis, ½ el natuurazijn, ½ el palmsuiker, ½ tl trassi, 5 el zonnebloemolie.
Doe alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, in een hakmolen of blender en mix tot een grove puree. Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de sambal toe. Bak de sambal 4-5 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om, tot bijna alle olie is opgenomen. Bewaar de sambal in een afgesloten potje in de koelkast.
Een stamppot is wat ons betreft altijd goed, zo ook onze rucola stamppot met Gruyère kaas. Het recept vind je hier! Of probeer eens een van onze heerlijke boerenkool recepten of stoofpotjes recepten, altijd goed op een koude winterdag!
Geen idee wat je vanavond gaat eten? We helpen je graag door de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ te beantwoorden! Van snelle en makkelijke recepten tot lekkere recepten als courgettesoep, slowcooker recepten en risotto recepten, de keuze is reuze! Ga jij vanavond voor een pasta pesto met een frisse salade recept ernaast, of toch een ovengerecht?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment