Frietje Rendang Met Zoetzure Groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Frietje rendang met zoetzure groenten

Het kost wat tijd, maar dat is deze stoofpot zéker waard. Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken wij zelf heerlijke rendang die wordt afgetopt met zoetzure groenten. Liever vegetarisch? Bekijk de vegetarische variant met pulled oats.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten rendang
Ingrediënten zoetzure groenten

Recept frietje rendang met zoetzure groenten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 40min
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken. Verwarm olie in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de sjalotten en knoflook toe. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg tot slot de rode peper, korianderzaad, sereh, kurkuma, steranijs en een snufje zout toe.
2
Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang ongeveer 3 uur. Haal de sereh uit de rendang. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.
3
Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.
4
Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.
5
Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via