Vegan butter chicken van bloemkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan butter chicken van bloemkool

Een heerlijke romige curry door het gebruik van room en boter. De bloemkool is een perfecte vervanger van kip doordat deze zacht wordt maar ook een bite geeft aan het gerecht in de licht gekruide tomatensaus. De yoghurt, papadums en koriander geven een mooie balans aan het gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan butter chicken van bloemkool

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de bloemkool in roosjes en meng met de maïzena. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de koriander grof.
2
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, zout, kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree, ui en knoflook toe en bak 2 minuten aan.
3
Voeg de bloemkoolroosjes, peultjes, tomatenblokjes, 1/3 van de yoghurt, water en kookroom toe en bak 10 min. op laag vuur. Roer vervolgens de boter door de vega butter ‘chicken’.
4
Serveer de vega butter ‘chicken’ met de resterende yoghurt, papadums en de koriander.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via