Empanadas zijn overheerlijke pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en geloof ons; dat is net zo lekker!
Tip: Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de rode peper of laat achterwege.
Empanadas zijn gevuld met zeevruchten, vlees of groenten. Je kunt empanadas serveren als maaltijd of als snack. Hierbij is het erg lekker om een frisse witte wijn te drinken. Zijn ze gevuld met gehakt of kaas, dan past een vollere Chardonnay erg goed. Bij empanadas is het lekker om een salade ernaast te eten, dit maakt het wat frisser.
Als je empanadas klaar zijn, kun je ze nog bestrijken met een losgeklopt ei. Bak ze daarna 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat ze nog even afkoelen voordat je ze opeet.
Empanadas kun je heel makkelijk invriezen, je kunt ze het beste los van elkaar op een bakplaat in de vriezer leggen. Als ze bevroren zijn kun je ze makkelijk samen in een zakje bewaren. Ook kun je ze ongebakken invriezen, op dezelfde manier als de gebakken empanadas. Op deze manier kun je ze altijd ontdooien en dan in de oven afbakken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment