Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Vegetarische empanadas met kastanjechampignons

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de champignons in kleine partjes.
3
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei en champignons toe en bak 10 min. mee. Voeg maïs, peper, zout, Mexicaanse kruiden en 1/3 van de chilisaus toe. Tip: gebruik je Mexicaanse kruiden met zout, voeg dan zout naar smaak toe i.p.v. de aangegeven hoeveelheid.
4
Snijd cirkels uit de plakken taartdeeg, houd de grootte van het plak deeg aan. Dit kan eventueel met behulp van een kom of uitsteekring. Verdeel het champignonmengsel over de rondjes taartdeeg. Druk de randen goed aan en vouw vanaf de zijkant steeds een stukje van het deeg naar binnen. Te ingewikkeld? Vastdrukken met een vork kan natuurlijk ook. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier.
5
Klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee. Bak 20 min. in de oven en laat vervolgens afkoelen.
6
Mix de crème fraîche met de resterende chilisaus. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Serveer de empanadas met de crème fraîche chilisaus en garneer met bosui en rode peper.
7
Tip: Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de rode peper of laat achterwege.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via