Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische empanadas met kastanjechampignons

Empanadas zijn overheerlijke pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en geloof ons; dat is net zo lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept vegetarische empanadas met kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de champignons in kleine partjes.
2
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei en champignons toe en bak 10 min. mee. Voeg maïs, peper en zout, Mexicaanse kruiden en 1/3 van de chilisaus toe.
3
Snijd cirkels uit de plakken taartdeeg, houd de grootte van het plak deeg aan. Dit kan eventueel met behulp van een kom of uitsteekring. Verdeel het champignonmengsel over de rondjes taartdeeg. Druk de randen goed aan en vouw vanaf de zijkant steeds een stukje van het deeg naar binnen. Te ingewikkeld? Vastdrukken met een vork kan natuurlijk ook. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.
4
Klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee. Bak 20 min. in de oven en laat afkoelen.
5
Mix de crème fraîche met de resterende chilisaus. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Serveer de empanadas met de crème fraîche chilisaus en garneer met bosui en rode peper.

Tip: Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de rode peper of laat achterwege.

Wat eet je bij empanadas?

Empanadas zijn gevuld met zeevruchten, vlees of groenten. Je kunt empanadas serveren als maaltijd of als snack. Hierbij is het erg lekker om een frisse witte wijn te drinken. Zijn ze gevuld met gehakt of kaas, dan past een vollere Chardonnay erg goed. Bij empanadas is het lekker om een salade ernaast te eten, dit maakt het wat frisser.

Hoe lang moeten empanadas in de oven?

Als je empanadas klaar zijn, kun je ze nog bestrijken met een losgeklopt ei. Bak ze daarna 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat ze nog even afkoelen voordat je ze opeet.

Kun je empanadas invriezen?

Empanadas kun je heel makkelijk invriezen, je kunt ze het beste los van elkaar op een bakplaat in de vriezer leggen. Als ze bevroren zijn kun je ze makkelijk samen in een zakje bewaren. Ook kun je ze ongebakken invriezen, op dezelfde manier als de gebakken empanadas. Op deze manier kun je ze altijd ontdooien en dan in de oven afbakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?