Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de champignons in kleine partjes.
2
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei en champignons toe en bak 10 min. mee. Voeg maïs, peper en zout, Mexicaanse kruiden en 1/3 van de chilisaus toe.
3
Snijd cirkels uit de plakken taartdeeg, houd de grootte van het plak deeg aan. Dit kan eventueel met behulp van een kom of uitsteekring. Verdeel het champignonmengsel over de rondjes taartdeeg. Druk de randen goed aan en vouw vanaf de zijkant steeds een stukje van het deeg naar binnen. Te ingewikkeld? Vastdrukken met een vork kan natuurlijk ook. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.
4
Klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee. Bak 20 min. in de oven en laat afkoelen.
5
Mix de crème fraîche met de resterende chilisaus. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Serveer de empanadas met de crème fraîche chilisaus en garneer met bosui en rode peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.