Pita Met Gyros Van Oesterzwam En Tzatziki 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische pita gyros met tzatziki

Deze vegetarische pita gyros van oesterzwam met tzatziki doet zeker niet onder voor de vleesvariant! Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers, de structuur van de paddenstoel in combinatie met de juiste kruiden is een lekkere smaaksensatie. Door ze te bakken in de oven worden ze heerlijk knapperig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische pita gyros met tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snijd de oesterzwammen in reepjes. Meng samen met 3/4 van de olie en de shoarmakruiden. Laat minimaal een uur marineren.
2
Pel en pers de knoflook. Hak de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijst eruit en rasp de rest grof. Druk in een vergiet of zeef zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met munt, knoflook, yoghurt, resterende olijfolie, peper en zout tot een tzatziki. Zet in de koelkast tot gebruik.
3
Verwarm de oven voor op 220ºC. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
4
Leg de oesterzwammen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven.
5
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat kort afkoelen.
6
Beleg de pitabroodjes met oesterzwam, rode ui, paprika, veldsla en tzatziki.
Italo_ceson_sauvignon
Wijntip van Yves

Sauvignon blanc

De sauvignon blanc druif is de nummer 2 uit het lijstje van de ‘The Big Five’ druiven en de naam sauvignon is een verbastering van sauvage, wat ‘wild’ betekent. Deze druif groet namelijk als onkruid door de regio maar deint perfect in combinatie met andere druiven.

Italo Cescon Sauvignon: heerlijke, knapperige witte wijn met aroma’s van kruisbes en citrus. Fantastische mineraliteit en gaat goed samen met oetsterzwammen op Griekse wijze. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via