Pita Met Gyros Van Oesterzwam En Tzatziki 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Vegetarische pita gyros met tzatziki

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Snijd de oesterzwammen in reepjes. Meng samen met 3/4 van de olie en de shoarmakruiden. Laat minimaal een uur marineren.
2
Pel en pers de knoflook. Hak de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijst eruit en rasp de rest grof. Druk in een vergiet of zeef zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met munt, knoflook, yoghurt, resterende olijfolie, peper en zout tot een tzatziki. Zet in de koelkast tot gebruik.
3
Verwarm de oven voor op 220ºC. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
4
Leg de oesterzwammen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven.
5
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat kort afkoelen.
6
Beleg de pitabroodjes met oesterzwam, rode ui, paprika, veldsla en tzatziki.
Wijntip van Yves

Sauvignon blanc

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via