tzatziki
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte Tzatziki

Tzatziki is een yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is een typisch Grieks bijgerecht wat vaak gegeten wordt bij vleesgerechten. Traditioneel wordt er een scheutje azijn aan toegevoegd, maar tegenwoordig wordt er vaak citroen gebruikt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Was en rasp de komkommer op een grove rasp en laat dit 10 min. uitlekken in een zeef en druk het overtollige vocht uit de komkommer. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
2
Meng de komkommer en knoflook met de Griekse yoghurt. Was en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en meng erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Serveer de tzatziki bij een vleesgerecht of met pita’s.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?