Tzatziki is een yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is een typisch Grieks bijgerecht wat vaak gegeten wordt bij vleesgerechten. Traditioneel wordt er een scheutje azijn aan toegevoegd, maar tegenwoordig wordt er vaak citroen gebruikt.
Tzatziki is een heerlijke dip die je kant-en-klaar kan kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf maakt. Zo is het gelijk een gezonder recept! Je kunt dit lekker combineren bij een vleesmaaltijd. Maar ook versgebakken pitabroodjes zijn lekker om hierin te dippen. Je kunt deze dip ook op je brood smeren, verwerken op een Griekse flammkuchen recept of bij gegrilde kip is het ook zeker een aanrader.
Zodra je tzatziki hebt gemaakt, blijft dit zeker nog wel een paar dagen houdbaar. Het is namelijk zonde om het weg te gooien zodra je wat over hebt. Doe de tzatziki in een potje met gesloten deksel. Op deze manier kun je het nog tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
Tzatziki komt uit Griekenland. Het is een Grieks bijgerecht. Tzatziki kun je op vele manieren combineren. Wil je er een volledig Grieks recept van maken? Combineer het dan eens met een ander heerlijk Grieks recept.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment