tzatziki
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte Tzatziki

Tzatziki is een yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is een typisch Grieks bijgerecht wat vaak gegeten wordt bij vleesgerechten. Traditioneel wordt er een scheutje azijn aan toegevoegd, maar tegenwoordig wordt er vaak citroen gebruikt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Was en rasp de komkommer op een grove rasp en laat dit 10 min. uitlekken in een zeef en druk het overtollige vocht uit de komkommer. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
2
Meng de komkommer en knoflook met de Griekse yoghurt. Was en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en meng erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Serveer de tzatziki bij een vleesgerecht of met pita’s.

Wat kun je in deze verse tzatziki dippen?

Tzatziki is een heerlijke dip. Je kunt dit lekker combineren bij een vleesmaaltijd. Maar ook versgebakken pitabroodjes zijn lekker om hierin te dippen. Je kunt deze dip ook op je brood smeren of bij gegrilde kip is het ook zeker een aanrader.

Hoe lang kun je zelfgemaakte tzatziki bewaren?

Zodra je tzatziki hebt gemaakt, blijft dit zeker nog wel een paar dagen houdbaar. Het is namelijk zonde om het weg te gooien zodra je wat over hebt. Doe de tzatziki in een potje met gesloten deksel. Op deze manier kun je het nog tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Waar komt tzatziki vandaan?

Tzatziki komt uit Griekenland. Het is een Grieks bijgerecht. Tzatziki kun je op vele manieren combineren. Wil je er een volledig Grieks recept van maken? Combineer het dan eens met een ander heerlijk Grieks recept.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?