Een Turkse pizza bestaat uit deeg met daarop een mengsel van pikant gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Dit gerecht wordt ook wel lahmacun genoemd en komt oorspronkelijk uit Anatolië, een regio in het zuidoosten van Turkije. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine. Lekker en snel klaar door het gebruik van een wrap als basis.
De vegetarische Turkse pizza kan dienen als een lekkere gezonde lunch of als maaltijd voor het avond eten. Kies je liever voor een pizza met vlees of vis? Bekijk dan alle pizza recepten en laat je inspireren!
Dit heerlijke gerecht combineert pittige, zoete en frisse elementen in één gerecht. De bijpassende wijn moet aardig stevig in de schoenen staan dus. Dat doet deze Grauburgunder van het wijnhuis Margarethenhof uit de Duitse Moezel zeker! Deze Duitse Pinot Gris heeft prachtig geel fruit, kruidigheid en de nodige zuren om dit gerecht bij te staan. Een heerlijke combi! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment