vegetarische turkse pizza aubergine
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische Turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus

Een Turkse pizza bestaat uit deeg met daarop een mengsel van pikant gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Dit gerecht wordt ook wel lahmacun genoemd en komt oorspronkelijk uit Anatolië, een regio in het zuidoosten van Turkije. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine. Lekker en snel klaar door het gebruik van een wrap als basis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de aubergine in blokjes van 3 cm. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de aubergine in 5 min. gaar, er mag een kleur op de aubergine komen.
2
Pel en snijd de knoflook fijn, voeg deze toe aan de aubergine samen met de tomatenpuree en paprikapoeder. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg peper en zout toe.
3
Smeer de wraps in met het auberginemengsel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak dit 5 min. in de voorverwarmde oven.
4
Halveer ondertussen de cherry tomaten en meng dit door de ijsbergsla. Rasp de komkommer grof en meng dit door de Griekse yoghurt. Voeg hier ook peper en zout naar smaak aan toe.
5
Serveer de Turkse pizza met de ijsbergsla en de komkommer-yoghurtsaus.

Meer pizza recepten

De vegetarische Turkse pizza kan dienen als een lekkere gezonde lunch of als maaltijd voor het avond eten. Kies je liever voor een pizza met vlees of vis? Bekijk dan alle pizza recepten en laat je inspireren!

Grauburgunder_Margarethenhof_wijn
Wijntip van Yves

Pinot Gris

Dit heerlijke gerecht combineert pittige, zoete en frisse elementen in één gerecht. De bijpassende wijn moet aardig stevig in de schoenen staan dus. Dat doet deze Grauburgunder van het wijnhuis Margarethenhof uit de Duitse Moezel zeker! Deze Duitse Pinot Gris heeft prachtig geel fruit, kruidigheid en de nodige zuren om dit gerecht bij te staan. Een heerlijke combi! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?