Aubergine Sate Van De Bbq1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aubergine saté van de BBQ

Vegetarisch barbecueën saai? Niet met deze aubergine saté! Door de aubergine in lange, brede slierten te raspen, neemt het de kruidige, zoete marinade extra goed op. De aubergine saté wordt vervolgens op de barbecue gegrild voor een rokerige touch. Afgewerkt met sesamzaadjes, chilivlokken en koriander krijgt het nóg meer smaak.

Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Aubergine saté van de BBQ

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Rasp de aubergines in lange, brede slierten met een dunschiller of mandoline.
2
Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de satékruiden, sojasaus, sesamolie, honing, knoflook en wat peper en zout tot een marinade. Voeg de aubergineslierten toe aan de marinade en laat 10 min. intrekken.
3
Verhit de barbecue. Rijg de gemarineerde aubergine slierten zigzaggend op satéprikkers. Gril de auberginesaté op de barbecue 3–4 min. per kant tot licht gekaramelliseerd en gaar. Bestrooi met sesamzaadjes en chilivlokken en garneer met koriander. Serveer direct.

De lekkerste recepten met aubergine

De één is er dol op, de ander is niet zo’n grote fan van deze groentesoort. Aubergine is een vruchtgroente met een herkenbare donkerpaarse schil. De groente heeft een zachte, licht bitttere smaak en is door de sponsachtige textuur goed te gebruiken in diverse gerechten. Die textuur zorgt er namelijk voor dat marinades goed worden opgenomen, waardoor je met aubergine alle kanten op kan gaan. Of je het nu bereid in de oven, grilt op een barbecue of bakt, aubergine is altijd lekker! Om je een handje te helpen met inspiratie over wat je er allemaal mee kan, zetten wij onze favoriete recepten voor je op een rijtje:

  1. Geroosterde aubergine met Italiaans peulgehakt: ga voor een ovengerecht met deze geroosterde aubergine. Het sappige van de vruchtgroente en het smaakvolle van het gekruide peulgehakt zorgt voor een heerlijk gerecht.
  2. Aubergine saté van de BBQ: dit recept is heerlijk voor een barbecueavond. Doordat we de aubergine in brede slierten raspen, neemt het de marinade extra goed op. Hierdoor wordt de aubergine ontzettend smaakvol!
  3. Krokante aubergine parmigiana: een vegetarische klassieker! Deze aubergine parmigiana is krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Geserveerd in een zelfgemaakte, smaakvolle saus.
  4. Aubergine friet uit de airfryer: heb je een airfryer in huis? Dan moet je deze aubergine friet proberen! De binnenkant van de frietjes blijven lekker zacht, terwijl de buitenkant goed knapperig wordt gebakken.
  5. Gegrilde aubergine met harissa en worst: de smaakmaker harissa verwerken wij in dit recept van gegrilde aubergine met worst. De harissa geeft de aubergine een pittige twist en brengt ontzettend veel smaak met zich mee.

 

Benieuwd naar al onze aubergine recepten? Je vindt ze op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?