Vegetarisch barbecueën saai? Niet met deze aubergine saté! Door de aubergine in lange, brede slierten te raspen, neemt het de kruidige, zoete marinade extra goed op. De aubergine saté wordt vervolgens op de barbecue gegrild voor een rokerige touch. Afgewerkt met sesamzaadjes, chilivlokken en koriander krijgt het nóg meer smaak.
Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.
De één is er dol op, de ander is niet zo’n grote fan van deze groentesoort. Aubergine is een vruchtgroente met een herkenbare donkerpaarse schil. De groente heeft een zachte, licht bitttere smaak en is door de sponsachtige textuur goed te gebruiken in diverse gerechten. Die textuur zorgt er namelijk voor dat marinades goed worden opgenomen, waardoor je met aubergine alle kanten op kan gaan. Of je het nu bereid in de oven, grilt op een barbecue of bakt, aubergine is altijd lekker! Om je een handje te helpen met inspiratie over wat je er allemaal mee kan, zetten wij onze favoriete recepten voor je op een rijtje:
Benieuwd naar al onze aubergine recepten? Je vindt ze op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment