Heb jij al eens een aubergine katsu geprobeerd? Dit recept is de vegetarische variant van het Japanse gerecht katsu curry, waarbij in plaats van kip gepaneerde en gefrituurde plakjes aubergine worden gebruikt. Deze aubergine katsu wordt geserveerd met dezelfde dikke, milde Japanse currysaus. Serveer met pandanrijst en knapperige bosui.
Heb jij al wel eens van kip katsu gehoord? Een heerlijk gerecht met krokante kipschnitzel uit het prachtige Japan! Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met kip, een lekkere curry en rijst. Het is al jaren populair en een geliefde maaltijd in Japan, maar tegenwoordig vind je dit gerecht ook buiten Japan. Zeker in Aziatische landen kom je het gerecht vaak tegen, maar ook in shared dining restaurants of op foodtruck festivals in Nederland kom je kip katsu tegen.
Dit recept van kip katsu met sperziebonen is zo’n recept dat je wilt proberen. Het is lekker makkelijk, snel gemaakt en met maar een paar ingrediënten tover je al een smakelijk gerecht op tafel. Wil je liever voor een twist gaan? Maak dan een kip katsu burger! De kip paneer je met panko, oftewel broodkruim, en vervolgens bak je het krokant. Serveer de kip katsu op een hamburgerbroodje met een zelfgemaakte miso mayonaise en genieten maar!
Liever een avondje vegetarisch of zelfs vegan? Ga dan aan de slag met de aubergine katsu curry. In principe maken we het gerecht volgens de klassieke manier, maar we vervangen de kip door plakjes aubergine. Verder maken we gebruik van plantaardige melk, waardoor het recept met een kleine aanpassing al geheel plantaardig is. Zo zie je maar weer dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om een avond voor plantaardig eten te kiezen. Het is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens onwijs lekker! Ook de katsu recepten zijn terug te vinden onder de lekkere recepten op onze pagina!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment