Aubergine Katsu Curry 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Aubergine katsu curry

Heb jij al eens een aubergine katsu geprobeerd? Dit recept is de vegetarische variant van het Japanse gerecht katsu curry, waarbij in plaats van kip gepaneerde en gefrituurde plakjes aubergine worden gebruikt. Deze aubergine katsu wordt geserveerd met dezelfde dikke, milde Japanse currysaus. Serveer met pandanrijst en knapperige bosui.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aubergine katsu curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi beide kanten met peper en zout. Laat 5 min. staan en dep de plakken droog met keukenpapier.
3
Mix de bloem met de melk en haal de aubergine erdoor. Bedek beide kanten met panko. Herhaal voor de overige plakken aubergine.
4
Pel en snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui. Voeg de wortel, knoflook en gember toe en bak 5 min. mee. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de kokosmelk, sojasaus en het kerriepoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. koken. Pureer het geheel met een staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de aubergine rondom goudbruin door deze 3-4 min. per kant te bakken. Snijd ondertussen de bosui in schuine, dunne ringen.
6
Verdeel de rijst en aubergine over de borden en top af met de saus, bosui en wat peper.

Wat is een katsu curry?

Heb jij al wel eens van kip katsu gehoord? Een heerlijk gerecht met krokante kipschnitzel uit het prachtige Japan! Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met kip, een lekkere curry en rijst. Het is al jaren populair en een geliefde maaltijd in Japan, maar tegenwoordig vind je dit gerecht ook buiten Japan. Zeker in Aziatische landen kom je het gerecht vaak tegen, maar ook in shared dining restaurants of op foodtruck festivals in Nederland kom je kip katsu tegen.

Dit recept van kip katsu met sperziebonen is zo’n recept dat je wilt proberen. Het is lekker makkelijk, snel gemaakt en met maar een paar ingrediënten tover je al een smakelijk gerecht op tafel. Wil je liever voor een twist gaan? Maak dan een kip katsu burger! De kip paneer je met panko, oftewel broodkruim, en vervolgens bak je het krokant. Serveer de kip katsu op een hamburgerbroodje met een zelfgemaakte miso mayonaise en genieten maar!

Liever een avondje vegetarisch of zelfs vegan? Ga dan aan de slag met de aubergine katsu curry. In principe maken we het gerecht volgens de klassieke manier, maar we vervangen de kip door plakjes aubergine. Verder maken we gebruik van plantaardige melk, waardoor het recept met een kleine aanpassing al geheel plantaardig is. Zo zie je maar weer dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om een avond voor plantaardig eten te kiezen. Het is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens onwijs lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?