Krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen: deze krokante aubergine parmigiana heeft het allemaal! Wij maken er een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht van. De knapperige aubergine serveren we met een smaakvolle, zelfgemaakte saus.
De aubergine is een mooie paarse groente die zowel in smaak als in veelzijdigheid indruk maakt. Of je nu een liefhebber bent van Mediterrane gerechten, Aziatische smaken of vegetarische opties, aubergine is een ideale basis voor tal van verschillende recepten! Aubergines zijn in Nederland van juli tot oktober op hun best. Tijdens deze maanden zijn ze vers, vol van smaak en lokaal geteeld. Buiten het seizoen zijn aubergines het hele jaar door verkrijgbaar, vaak geïmporteerd uit warmere klimaten.
Aubergine heeft een milde, licht aardse smaak met een zachte en romige textuur wanneer hij goed wordt bereid. Rauw heeft de groente een stevige bite, maar door te grillen, bakken of stoven verandert het in een fluweelzachte lekkernij die smaken van kruiden en specerijen uitstekend absorbeert. Aubergine is een vaste waarde in veel keukens over de hele wereld. Een paar favorieten zijn:
Naast deze smaakvolle en makkelijke recepten kan je aubergine ook op veel verschillende manieren maken. Bereid het bijvoorbeeld eens in een airfryer en creëer auberginefrietjes. Of wat dacht je van ratatouille uit de slowcooker? Wanneer je een slowcooker in huis hebt, kan je tal van slowcooker recepten maken, óók met aubergine! Zo zie je maar weer hoe veelzijdig aubergine is.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment