Vispie Met Aziatische Groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Vispie met Aziatische groenten

Fan van ovengerechten? Probeer dan eens deze ovenschotel met Aziatische groenten en vis. De vispie met romige aardappelpuree bak je heerlijk krokant in de oven. Wil jij nog een extra smaakmaker toevoegen aan dit gerecht? Serveer het dan met piccalilly! Dit recept heeft ruime porties en is goed voor 2-3 personen.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Vispie met Aziatische groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Breng een grote pan water aan de kook. Schil de aardappels, snijd doormidden en kook gaar in 15 à 20 min.
2
Stamp de aardappels met kruidenroomkaas en de helft van de boter. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de eidooier, bieslook, peterselie en de helft van de melk toe en meng goed door. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe en zet apart.
3
Smelt de resterende boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde zodat er een roux ontstaat. Voeg geleidelijk de overige melk toe zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg venkelzaad en peper en zout naar smaak toe. Laat even koken op laag vuur tot een dikke saus.
4
Breng de zalmfilet en kabeljauwhaas op smaak met peper en zout en snijd in stukken van circa 5 cm. Snijd de paksoi in dikke repen, de bimi in drieën en de shiitake doormidden.
5
Leg de groenten in een ovenschaal en leg hier de zalm en kabeljauw op. Giet de saus over het geheel. Bedek de groenten en vis met de aardappelpuree en vorm een mooi patroon in de puree. Strooi de paneermeel over het geheel.
6
Zet de vispie 40 min. in de oven totdat deze mooi bruin is en de saus borrelt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

N
Nelleke van der Zee 10 dec 2021
Op zich wel lekker,maar hier had je wel met 4 of 5 personen van kunnen eten. Het was echt veel te veel. Niet echt toppie dit keer
J
Jennifer van Eatertainment 13 dec 2021
Hi Nelleke, bedankt voor je feedback. Het recept heeft inderdaad ruime porties. Ik ga het doorgeven aan onze culinaire redactie.
E
Elizabeth 30 nov 2021
Vanavond dit recept gemaakt. Super lekker!
J
Jennifer van Eatertainment 1 dec 2021
Hi Elizabeth, Wat leuk om te horen! Daar doen we het voor :) Groet, Jennifer

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via